Ασκήσεις για προστατίτιδα

θεραπευτικές ασκήσεις για προστατίτιδα

Η θεραπεία ασθενειών του προστάτη σπάνια περιορίζεται στη λήψη φαρμάκων. Στους άνδρες παρουσιάζονται επίσης φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες και σωματικές ασκήσεις για τη βελτίωση της υγείας. Οι ασκήσεις για προστατίτιδα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των στάσιμων διεργασιών στη λεκάνη και στη μείωση της εκδήλωσης συμπτωμάτων της νόσου.

Η ανάγκη για γυμναστική

Κάθε άτομο χρειάζεται τακτική άσκηση. Πλήρης αποκατάσταση με τη χρήση αποτελεσματικών φαρμάκων δεν θα συμβεί εάν δεν κάνετε ασκήσεις για προστατίτιδα και αδένωμα του προστάτη. Βελτιώνουν την επίδραση των φαρμάκων, ομαλοποιούν τη διαδικασία της ούρησης, αυξάνουν την ισχύ.

Είναι σημαντικό να μάθετε τι προκάλεσε την ανικανότητα για να απαλλαγείτε με ακρίβεια από τη νόσο. Σε περιπτώσεις ασθένειας που προκαλείται από συμφόρηση στον προστάτη, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς χρέωση. Επιπλέον, μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από τα φάρμακα φαρμακείου. Με χρόνια προστατίτιδα μολυσματικής φύσης, δεν θα είναι δυνατό να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσετε τη φυσική αγωγή.

Η γυμναστική για τον προστάτη έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • προάγει την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το σώμα.
 • βελτιώνει τη διατροφή των κυττάρων.
 • ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στα πυελικά όργανα.
 • εκπαιδεύει τους μύες του προστάτη.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η εκτέλεση ασκήσεων για τη βελτίωση του προστάτη στην οξεία πορεία της νόσου είναι ανεπιθύμητη. Ο γιατρός προειδοποιεί για αυτό στη ρεσεψιόν. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, μπορεί να αισθανθείτε ενόχληση και έντονος πόνος, η διαβούλευση με έναν ειδικό δεν είναι σύσταση, αλλά υποχρεωτικό μέτρο.

Ένα σύνολο ασκήσεων για άνδρες

Ενδιαφέρεστε για το πώς να ενισχύσετε τον προστάτη, αξίζει να θυμάστε: το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τακτική προπόνηση. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη γυμναστική των μυών του ουρογεννητικού συστήματος μετά από λίγες ημέρες, αμφιβάλλοντας για τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Εάν εκτελέσετε σωστά όλα τα στοιχεία, θα είναι δυνατή η εξάλειψη των συμπτωμάτων σε 2-4 εβδομάδες. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ασκήσεις για τους μύες του τύπου, της λεκάνης, των ποδιών, καθώς και ασκήσεις αναπνοής. Συνιστάται να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας με την προστατίτιδα: περπατήστε περισσότερο και κάνετε ποδήλατο, τρώτε σωστά, επισκέπτεστε τακτικά έναν γιατρό.

Βασικές ασκήσεις (φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις)

Η σωματική δραστηριότητα ξεκινά με μια τακτική προθέρμανση. Επιτρέπεται η εκτέλεσή του σε όλους τους ανθρώπους, ακόμη και με σοβαρές διαταραχές στο σώμα ή μετά από χειρουργική επέμβαση. Επιτρέπεται η ενασχόληση με οποιοδήποτε άθλημα, μετά από συνεννόηση με το γιατρό σας.

Ποιες ασκήσεις πρέπει να γίνονται με προστατίτιδα

 1. Μισές καταλήψεις.Ανοίξτε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και κάντε κανονικά squats, αλλά τα γόνατά σας θα πρέπει να απλωθούν όσο το δυνατόν πιο πλατιά. Εκτελέστε το στοιχείο αργά 5-10 φορές, αποφεύγοντας την ενόχληση στους μύες. Οι καταλήψεις για προστατίτιδα είναι πολύ χρήσιμες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται με βάρη. Από αυτό στην εκπαίδευση θα πρέπει να εγκαταλειφθεί για πάντα.
 2. Κάμψη και έκταση των ποδιών.Ξαπλώστε ανάσκελα, σηκώστε τα κάτω άκρα σας (σε αυτό το σημείο θα πρέπει να παραμείνουν ίσια) και μετά λυγίστε, τραβώντας τα γόνατά σας στο στήθος. Επαναλάβετε 5 φορές, μπορείτε να κάνετε πολλές προσεγγίσεις.
 3. Ανύψωση των ποδιών.Ξαπλώστε ανάσκελα, σηκωθείτε στους αγκώνες σας και αφαιρέστε τα πόδια σας από το πάτωμα μερικά εκατοστά, κλειδώστε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, απλώστε και φέρτε τα πόδια σας μαζί 10 φορές, κάντε 3 σετ. Δεν μπορείτε να απλώσετε τα γόνατά σας, αλλά απλά να κρατάτε τα άκρα σας σε απόσταση 10 cm από το πάτωμα. Στη συνέχεια χαμηλώστε τα στο πάτωμα, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε 5-10 φορές.
 4. "Σημύδα".Σηκώστε τα πόδια και τη λεκάνη σας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια ορθή γωνία ως προς το πάτωμα. Παγώστε για λίγα δευτερόλεπτα, στηρίζοντας την πλάτη σας με τα χέρια σας. Κάντε 5-7 φορές.
 5. Βήμα στη θέση του.Η άσκηση ενδείκνυται για τη χρόνια προστατίτιδα, καθώς επιταχύνει καλά το αίμα. Πρέπει να προσπαθήσετε να σηκώσετε τα γόνατά σας ψηλά, να κάνετε τουλάχιστον 8-10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.
 6. Τραβήξτε το γόνατο στο στήθος.Ξαπλώστε στη δεξιά πλευρά, φτάστε το αριστερό σας γόνατο στο στήθος. Κάντε 5-8 φορές, στη συνέχεια κυλήστε και επαναλάβετε το ίδιο, αλλά με το δεξί πόδι.

Η «γέφυρα» συμπληρώνει το σύμπλεγμα ασκήσεων θεραπευτικής γυμναστικής για προστατίτιδα. Δεν μπορεί να το κάνει κάθε ενήλικος άνδρας, αλλά μπορείτε να απλοποιήσετε την εργασία. Είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε στο στομάχι σας, να σηκωθείτε στα χέρια σας και να λυγίσετε την πλάτη σας όσο το δυνατόν περισσότερο, σχηματίζοντας ένα τόξο. Μπορείτε να το κάνετε διαφορετικά: ξαπλωμένοι ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατά σας, βάλτε τις παλάμες σας δίπλα στη λεκάνη. Σηκώστε τον κορμό, σηκώνοντας τα πάντα από το πάτωμα εκτός από τις ωμοπλάτες, το κεφάλι και τα πόδια.

Σε άνδρες με καλή φυσική προετοιμασία, ο πόνος δεν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας άσκησης. Η φόρτιση με προστατίτιδα πρέπει να τελειώνει με μια ευχάριστη ζεστασιά σε όλο το σώμα. Συχνά την επόμενη μέρα υπάρχει ενόχληση στους μύες, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δείχνει ότι δουλεύουν.

Γιόγκα

Διάφορες ασάνες σας επιτρέπουν να απαλλαγείτε από τον πόνο σε λίγους μήνες, καθώς και να βελτιώσετε τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Οι θέσεις όπου εμπλέκονται οι μύες της κοιλιακής περιοχής ανακουφίζουν από τη φλεγμονή. Υπάρχουν διαφορετικά συμπλέγματα, η hatha yoga συνιστάται για άνδρες με προστατίτιδα, η οποία περιλαμβάνει αρκετά απλές ασκήσεις που είναι προσβάσιμες σε όλους. Σε αυτό συλλέγονται οι ανεστραμμένες ασάνες που είναι απαραίτητες για την εξάλειψη της συμφορητικής προστατίτιδας.

Η γυμναστική για προστατίτιδα είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι, αλλά είναι δυνατό να πάτε στο γυμναστήριο. Εάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αισθανθείτε δυσφορία ή επιδείνωση της ευημερίας, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε την προπόνηση. Η αδιαθεσία μπορεί να προκληθεί από έλλειψη φυσικής κατάστασης ή πίεση στο στήθος και την κοιλιά.

 1. Πρώτη Asanaονομάζεται τρίγωνο. Η πλάτη παραμένει ίσια κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, τα πόδια βρίσκονται όσο το δυνατόν ευρύτερα. Με το ένα χέρι πρέπει να φτάσετε το πόδι και να το πιάσετε, αγγίξτε το γόνατο με το πρόσωπό σας. Παγώστε στη στάση για 15 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο πόδι.
 2. Δεύτερη Ασάνακατά της προστατίτιδας - ένας κλειστός δακτύλιος. Ξαπλώστε στο στομάχι σας, σηκώστε τον κορμό σας από το πάτωμα (στήθος) και επίσης σηκώστε τα πόδια σας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στηρίξετε τα άκρα από τους αστραγάλους και μείνετε στη θέση τους για 15-30 δευτερόλεπτα.
 3. Τρίτη Asanaμε το όνομα ενός αετού θα βοηθήσει σίγουρα να νικήσουμε την ασθένεια. Εκτελείται όρθια με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Η δεξιά κνήμη πρέπει να πεταχτεί στον αντίθετο μηρό και να σταθεί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ξεκουραστείτε λίγο και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Υποχρεωτικές πρέπει να είναι ασκήσεις αναπνοής για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι. Συνιστάται να το εκτελείτε πολλές φορές την ημέρα, ειδικά επειδή είναι εύκολο να το κάνετε. Αρκεί να τεντώσετε τα χέρια σας προς τα πάνω ενώ εισπνέετε, να κρατάτε την αναπνοή σας και να χαμηλώνετε τα άκρα σας, εκπνέοντας από το στόμα. Είναι καλύτερα να επαναλάβετε 3-4 φορές και μετά να κάνετε ένα διάλειμμα.

Η γιόγκα δίνεται χρόνο το πρωί μετά το ξύπνημα ή μερικές ώρες πριν τον ύπνο. Οι κινήσεις είναι ομαλές και αργές, όπως η αναπνοή. Δεν θα είναι περιττό να παίζετε αθλήματα στον καθαρό αέρα ή τουλάχιστον να ανοίγετε το παράθυρο κατά τη διάρκεια της προπόνησης (τα ρεύματα πρέπει να αποφεύγονται για να μην αρρωστήσετε). Μετά το μάθημα, συνιστάται να κάνετε ντους αντίθεσης.

Γυμναστική Kegel

Συνήθως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το σύμπλεγμα Kegel, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει χρέωση για τους άνδρες. Έχει πολλά πλεονεκτήματα και συγκεκριμένα:

 • αποκαθιστά τη στύση και αυξάνει τη διάρκεια του σεξ.
 • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.
 • αποτρέπει την πρόωρη εκσπερμάτιση.
 • έχει θετική επίδραση στην ποιότητα των σπόρων.

Ένα σημαντικό σημείο - Οι ασκήσεις Kegel για προστατίτιδα εκτελούνται το πρωί κατά τη διάρκεια μιας στύσης. Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στη φόρτιση, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες. Θα χρειαστείτε ένα μικρό βάρος, το οποίο δένεται προσεκτικά στο πέος με μια μαλακή ταινία. Είναι απαραίτητο να τεντώσετε τους μύες, προσπαθώντας να σηκώσετε λίγο το βάρος. Συνιστάται η αύξηση του βάρους του με την πάροδο του χρόνου.

Ο ηβοκοκκυγικός μυς, που είναι υπεύθυνος για τη σκληρότητα του πέους, πρέπει να εκπαιδεύεται. Η τακτική άσκηση από τον προστάτη θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους και τους νέους. Είναι δυνατό όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα του σεξ, αλλά και να βελτιωθεί η λειτουργία των όρχεων. Ο εντοπισμός του μυός είναι εύκολος κατά την ούρηση. Είναι απαραίτητο να κρατήσετε το ρεύμα για λίγα δευτερόλεπτα και να συνεχίσετε για να νιώσετε τη σύσπαση των μυών. Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στο ηβικό για καλύτερη κατανόηση. Έχοντας βρει τον μυ, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις για τη θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες:

 • χαλαρώστε πλήρως όλους τους μύες της λεκάνης (με αυτό στην αρχή της προπόνησης υπάρχουν συχνά προβλήματα).
 • τεντώστε τον ηβικό-κόκκυγο μυ, τραβήξτε τον πρωκτό και παραμείνετε για λίγα δευτερόλεπτα.
 • επαναλάβετε το στοιχείο περίπου 15-18 φορές, αυξάνοντας το χρόνο σε τάση στα 10 δευτερόλεπτα.

Αυτή η άσκηση δεν απαιτεί στύση, επομένως μπορείτε να την κάνετε ακόμα και στη δουλειά ή στη μεταφορά. Στην αρχή, προκύπτουν δυσκολίες, θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην προπόνηση, αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες, το φορτίο θα γίνει συνήθεια. Οι σωματικές ασκήσεις για την προστατίτιδα συνδυάζονται πάντα με τη γυμναστική Kegel και σε ορισμένες περιπτώσεις προσθέτουν μαθήματα στην πισίνα, γιόγκα, τρέξιμο.

Μασάζ προστάτη

Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι η θεραπεία της προστατίτιδας με μασάζ γίνεται αποκλειστικά με τα δάχτυλα μέσω του πρωκτού. Συχνά και μόνο η σκέψη για αυτό προκαλεί φόβο ή αμηχανία, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική. Το μασάζ προστάτη με μπάλα του τένις θα είναι πραγματική σωτηρία, γιατί μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η άσκηση είναι ασφαλής, δεν προκαλεί πόνο και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Η διαδικασία είναι απλή, αλλά πρέπει να γίνεται σωστά για να αποφευχθεί η ενόχληση. Χρειάζεστε μια κανονική μπάλα τένις και ένα χαλάκι γυμναστικής. Ξεκινήστε την προπόνηση με ασκήσεις αναπνοής ή θεραπεία άσκησης. Η μπάλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα και να «κάτσει» πάνω του ώστε να έρθει σε επαφή με τον καβάλο. Η εκτέλεση ενός μασάζ είναι απλή - κυλήστε το στο πάτωμα για 5 λεπτά με τη λεκάνη σας. Κάντε 3-4 σετ την ημέρα, ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί. Αυτή η άσκηση για τον προστάτη είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της προστατίτιδας σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορείτε να προσθέσετε περπάτημα στους γλουτούς, αλλά πρέπει να κρατάτε την πλάτη σας ίσια.

Σημαντικά Σημεία

Ο κύριος κανόνας είναι να μην το παρακάνετε όταν κάνετε ασκήσεις για τον προστάτη αδένα. Συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να αποφύγετε επιπλοκές. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης του προστάτη, δεν πρέπει να υπάρχει πόνος, ελαφρά ενόχληση στους μύες είναι αποδεκτή.

Μετά από εγκεφαλικό και έμφραγμα, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί το αδένωμα του προστάτη με σωματικές ασκήσεις τους πρώτους 6 μήνες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της προστατίτιδας, απαγορεύεται να παίζετε αθλήματα. Μια αυξημένη θερμοκρασία σώματος θα πει για τη φλεγμονώδη διαδικασία ή τη μόλυνση. Επιπλέον, δεν συνιστάται να κάνετε γυμναστική κατά την έξαρση χρόνιων παθολογιών, ανεύρυσμα αορτής, μετά από χειρουργική επέμβαση. Με προσοχή, ασκήσεις για τον προστάτη και την ισχύ γίνονται εάν υπάρχουν μεσοσπονδύλιες ή βουβωνοκήλες, υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλες παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος.

Η θεραπεία της προστατίτιδας είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς γυμναστική ή μασάζ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αυτοί που βοηθούν να ξεχάσουμε την ασθένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι διάφορα φάρμακα. Συνιστάται να κάνετε γιόγκα, ασκήσεις φυσιοθεραπείας, κολύμπι, ασκήσεις Kegel, περπάτημα με προστάτη. Συχνά πολλές τεχνικές συνδυάζονται με λαϊκές θεραπείες για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.