Ποιες λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της προστατίτιδας είναι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές

πόνος στην πλάτη με προστατίτιδα

Η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες είναι αρκετά αποδεκτή και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά για να είναι ακριβώς η θεραπεία, και να μην βλάψει ή να επιδεινώσει την ασθένεια, πρέπει να γνωρίζετε τι είναι η προστατίτιδα και πώς εκδηλώνεται.

Τι είναι η προστατίτιδα;

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του προστάτη, ή μάλλον μια φλεγμονώδης διαδικασία που προκαλείται από τη δραστηριότητα των βακτηρίων και άλλων παθογόνων. Η παθολογία μπορεί να εμφανιστεί σε οξεία ή χρόνια μορφή, η διαφορά μεταξύ τους παρατηρείται μόνο στην ένταση της εκδήλωσης χαρακτηριστικών συμπτωμάτων.

Καλό να ξέρω.

Εάν η οξεία πορεία της προστατίτιδας συνοδεύεται από σοβαρές οδυνηρές αισθήσεις, δυσκολίες στην ούρηση, συμπτώματα γενικής δηλητηρίασης, τότε η χρόνια μορφή εκδηλώνεται με πιο θολά σημεία και χαρακτηρίζεται από κυματοειδή πορεία, με εναλλασσόμενες περιόδους ύφεσης και επιδείξεις της φλεγμονώδους επεξεργάζομαι, διαδικασία.

Αξίζει να σκεφτείτε πώς να αντιμετωπίσετε την προστατίτιδα με λαϊκές θεραπείες εάν παρατηρηθούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • συχνή επιθυμία να επισκεφθείτε την τουαλέτα, ενώ απελευθερώνεται μια μικρή ποσότητα ούρων.
  • υπάρχει καθυστέρηση στην ούρηση και κράμπες στην ουρήθρα.
  • Εμφανίζονται ορισμένα νευροσωματικά συμπτώματα - λήθαργος, απάθεια, αυξημένη κόπωση ή άγχος και ευερεθιστότητα, που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε κατάθλιψη.
  • την εμφάνιση στα ούρα, ειδικά στις πρωινές μερίδες, υπόλευκους σχηματισμούς, παρόμοιες με τις χορδές.
  • η ούρηση γίνεται διαλείπουσα, ενώ οι στάσεις αυτής της διαδικασίας συνοδεύονται από σοβαρό κάψιμο και πόνο.
  • τραβώντας δυσφορία στο όσχεο, στη βουβωνική χώρα, στην κάτω πλάτη και στην κάτω κοιλιακή χώρα.
  • πρήξιμο στο περίνεο.

Η παρουσία τέτοιων σημείων υποδηλώνει άμεσα την παρουσία στο σώμα μιας εστίασης μόλυνσης και την αυξανόμενη δραστηριότητα της παθογόνου μικροχλωρίδας. Εάν εμφανιστούν ανησυχητικά συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν ουρολόγο για εξέταση.

Σε περίπτωση διάγνωσης προστατίτιδας, είναι απαραίτητο να συζητήσετε με το γιατρό όχι μόνο τη χρήση φαρμάκων, αλλά και εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων λαϊκών μεθόδων και σκευασμάτων. Οι αποδεδειγμένες φυσικές θεραπείες θα είναι μια καλή προσθήκη στην κύρια θεραπεία και θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

Πότε είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες;

ειδική διαβούλευση για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Ακόμη και οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για προστατίτιδα δεν μπορούν πάντα να βοηθήσουν, γι 'αυτό, πριν από τη θεραπεία, είναι ακριβής η διάγνωση της κατάστασης της υγείας και μια λεπτομερής διαβούλευση με έναν ουρολόγο, καθώς και την έγκριση ενός γιατρού για την επιλεγμένη μέθοδο καταπολέμησης της φλεγμονής. απαιτείται.

Κατά κανόνα, η θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες είναι αναποτελεσματική. Η ασθένεια σε αυτή τη μορφή συνήθως αναπτύσσεται αργά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να μην γνωρίζει καν την παρουσία της προστατίτιδας, αποδίδοντας την αδιαθεσία στις συνέπειες μιας υπερβολικής εργασίας από το κρύο ή το κοινό.

Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένες αλλαγές συμβαίνουν ήδη στο κυτταρικό επίπεδο εντός του ίδιου του οργάνου και στην ουρήθρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η χρήση φυτικών εγχύσεων και άλλων φυσικών θεραπειών μπορεί ελαφρώς να ελαφρύνει ελαφρώς την κατάσταση της υγείας κατά την επιδείνωση της προστατίτιδας.

Αλλά στην αρχή της νόσου, όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια φλεγμονής του προστάτη, η παραδοσιακή ιατρική παρέχει ένα θετικό αποτέλεσμα, συμπληρώνοντας αποτελεσματικά και ενισχύοντας τη θεραπευτική επίδραση των φαρμάκων. Συχνά, με μέτρια σοβαρότητα της νόσου, οι ίδιοι οι ουρολόγοι συστήνουν τη χρήση ενός συγκεκριμένου συνδυασμού φαρμακευτικής θεραπείας, διαδικασιών φυσιοθεραπείας και λαϊκών μεθόδων που βασίζονται σε φυτικά ή φυσικά συστατικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό των πιο δημοφιλών συνταγών ως προληπτικής δράσης που αποτρέπει την ανάπτυξη και την εμφάνιση φλεγμονωδών διεργασιών στον προστάτη. Τα προϊόντα που μπορούν ταυτόχρονα να θεραπεύσουν και να αποτρέψουν την εμφάνιση λοίμωξης περιλαμβάνουν εγχύσεις μανιταριών Chaga, σπόρους κολοκύθας, αλοιφές μούμιας και συνηθισμένο ιώδιο, που βρίσκονται σε κάθε ντουλάπι οικιακής χρήσης. Η δράση αυτών των κεφαλαίων στοχεύει στην αναστολή της δραστηριότητας των παθογόνων μικροοργανισμών και στην πρόληψη της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής τους.

Αντενδείξεις

Μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να κρίνει ικανοποιητικά τον βαθμό στον οποίο επιτρέπεται η χρήση ορισμένων συνταγών για τη θεραπεία του αδενώματος ή της φλεγμονής του προστάτη, με βάση τα δεδομένα της εξέτασης της κατάστασης της υγείας του ασθενούς, τα αποτελέσματα των αναλύσεων και τα χαρακτηριστικά της πορείας της νόσου.

Οι σαφείς αντενδείξεις για τη χρήση λαϊκών μεθόδων περιλαμβάνουν χρόνιες μορφές νόσου του προστάτη. Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί υπόψη η γενική κατάσταση της υγείας και η παρουσία ταυτόχρονων ασθενειών, καθώς οι δραστικές ουσίες πολλών φυσικών συστατικών και φυτικών παρασκευασμάτων μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Ορισμένα συστατικά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση του ήπατος, του στομάχου, των νεφρών, τη λειτουργία του καρδιαγγειακού ή νευρικού συστήματος.

Μια σοβαρή αντενδείξεις είναι η προσωπική δυσανεξία στα συστατικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή. Για παράδειγμα, οι άνδρες που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες δεν συνιστάται να χρησιμοποιούν συνταγές που περιλαμβάνουν πρόπολη, μούμια, δηλητήριο μελισσών και άλλα συστατικά που προκαλούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Σε αυτήν την περίπτωση, η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι δεν μπορεί να φέρει κανένα όφελος, αλλά να βλάψει και να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές - οίδημα του Quincke, αναφυλακτικό σοκ.

Με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία, δηλαδή, συνδυάζοντας φάρμακα και δημοφιλείς συνταγοποιήσεις, όπως στιγμές όπως η ασυμβατότητα των φυσικών θεραπειών και το ενεργό στοιχείο του φαρμάκου. Επομένως, η χρήση ορισμένων συνταγών παραδοσιακής ιατρικής πρέπει απαραίτητα να συμφωνηθεί με τον θεράποντα ουρολόγο και να εγκριθεί από αυτόν.

Οι καλύτερες συνταγές

άσκηση για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Υπάρχουν πολλές διάφορες μέθοδοι και συνταγές για την αντιμετώπιση μιας κοινής ανδρικής ασθένειας, η οποία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κάθε πέμπτου ανδρικού εκπροσώπου, έχει συσσωρευτεί μεταξύ των ανθρώπων. Τα σχόλια σχετικά με τη χρήση συνταγών, τόσο από τους ίδιους τους ασθενείς όσο και από τους γιατρούς, βοηθούν στην πλοήγηση στην ποικιλία των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για αιώνες και προσαρμόζονται στις τρέχουσες πραγματικότητες.

Ακόμη και οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της προστατίτιδας δεν θα δώσουν θετικό αποτέλεσμα χωρίς προσαρμογή του τρόπου ζωής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν έναν άνδρα να μετριάσει τη σωματική δραστηριότητα και μια πλήρη υγιεινή διατροφή, τη συνεχή φροντίδα της ασυλίας του και την καταπολέμηση της υποδυναμίας.

Δηλαδή, μια εργάσιμη ημέρα σε ένα γραφείο στο γραφείο θα πρέπει να αντισταθμίζεται από ενεργές προπονήσεις στο γυμναστήριο, μεγάλες βόλτες στον καθαρό αέρα, πρωινές ασκήσεις και τζόκινγκ στο πάρκο. Ένα σημαντικό σημείο στη θεραπεία της προστατίτιδας είναι η κανονική σεξουαλική ζωή, και το καλύτερο από όλα με έναν, αξιόπιστο και αποδεδειγμένο σύντροφο.

Όσον αφορά τις συνταγές, οι καλύτερες μπορούν να θεωρηθούν θεραπευτικές μέθοδοι χρησιμοποιώντας συλλογές βοτάνων, χυμών, μούμιας, δοχείων μασάζ, πίσσας, αψιθιάς, ρίζας σέλινου και μαϊντανού, μανιταριού Chaga, πρόπολης, κρεμμυδιών, λάχανου και κάστανων.

Συλλογή βοτάνων

Σήμερα, έτοιμες συλλογές φαρμακευτικών φυτών για τη θεραπεία της προστατίτιδας πωλούνται στα φαρμακεία, με λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση τους. Τα πιο αποτελεσματικά είναι οι εγχύσεις και τα τσάγια από φαρμακευτικά βότανα, τα οποία περιλαμβάνουν ρίζα γλυκόριζας, ρίζα μαϊντανού, μάραθο, λυκίσκο, φλοιό αρκεύθου και μούρα, ροδαλά ισχία, χαμομήλι, τσουκνίδα και μέντα.

Εάν είναι επιθυμητό, οποιαδήποτε φυτική έγχυση μπορεί να παρασκευαστεί ανεξάρτητα από τα αυτο-συλλεγόμενα φυτικά υλικά. Είναι συνηθισμένο να συνδυάζονται όλα τα συστατικά σε ίσες αναλογίες και η αναλογία με το νερό πρέπει να είναι η εξής - μια κουταλιά της σούπας ξηρά φυτικά υλικά ανά 250 ml βραστό νερό.

Πρέπει να πίνετε εγχύσεις και τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, 20-40 λεπτά πριν από τα γεύματα. Για όσους έχουν τάση για αλλεργικές αντιδράσεις, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται σύνθετα παρασκευάσματα πολλών συστατικών, αλλά ένας τύπος φαρμακευτικού φυτού.

Αφέψημα τσουκνίδας

τσουκνίδα για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία, που συνδυάζεται ιδανικά με όλα τα φάρμακα και δεν προκαλεί αλλεργίες, είναι η χρήση τσουκνίδας. Πρέπει να συλλέγεται πριν από την ανθοφορία και να παρασκευάζεται με την ίδια αναλογία με νερό με οποιοδήποτε από τα τέλη - 250 ml βραστό νερό ανά κουταλιά της σούπας ξηρών πρώτων υλών.

Αφέψημα μαϊντανού και σέλινου

Αδιαμφισβήτητη στην αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση του αδενώματος του προστάτη είναι ένα αφέψημα των ριζών του σέλινου και του μαϊντανού. Οι ρίζες πρέπει να κοπούν, να γεμιστούν με νερό σε αναλογία 1: 5 και να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε να εγχυθούν και να κρυώσουν. Θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, ένα ποτήρι με άδειο στομάχι.

Χυμοί και λαχανικά

Οι φρέσκοι χυμοί ταιριάζουν καλύτερα όχι για τη θεραπεία μιας παθολογικής διαδικασίας, αλλά για την πρόληψη της ανάπτυξής της. Οι χυμοί λαχανικών και φρούτων έχουν διουρητικές ιδιότητες, βοηθούν στην εξάλειψη της συμφόρησης στον προστάτη και έτσι εξαλείφουν την αιτία που συμβάλλει στην αναπαραγωγή της παθογόνου μικροχλωρίδας.

Οι καλύτεροι χυμοί

Για λόγους πρόληψης, συνιστάται να πίνετε χυμούς όπως καρότο, λάχανο, παντζάρια, χυμό ραπανάκι με την προσθήκη μαϊντανού, κολοκύθας, δαμάσκηνου, δαμάσκηνου, μήλου και πεπονιού. Είναι καλύτερο να παίρνετε 50 ml φρέσκου χυμού το πρωί, πριν το πρωινό, αφού το αραιώσετε στο μισό με βραστό νερό.

Χυμός ραπανάκι

Μεταξύ των λαχανικών που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη θεραπεία της προστατίτιδας, τα κρεμμύδια σε συνδυασμό με το μέλι και τα ραπανάκια βρίσκονται στο προβάδισμα. Η συνταγή είναι πολύ απλή - ο πολτός κρεμμυδιού και ραπανάκι, που λαμβάνεται σε ίσες ποσότητες, πρέπει να τεμαχιστεί, να αναμιχθεί με μέλι σε αυθαίρετη αναλογία και να αναμιχθεί καλά. Αυτό το μείγμα πρέπει να αφήνεται σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο χυμός θα απελευθερωθεί, ο οποίος χύνεται σε ξεχωριστό μπολ και λαμβάνεται σε μια κουταλιά της σούπας, 20 λεπτά πριν από τα γεύματα, δύο φορές την ημέρα.

Μασάζ

Αυτή η διαδικασία φυσιοθεραπείας έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό από θεραπευτές. Στη λαϊκή παραλλαγή, το μασάζ έγινε με αναδευτήρες αλατιού ασβεστίου ή σημύδας όταν επισκέπτεστε ένα μπάνιο. Τώρα οι ιατρικές τράπεζες χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία.

Είναι αδύνατο να κάνετε ένα τέτοιο μασάζ μόνοι σας, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσετε κουτιά στον εαυτό σας και ταυτόχρονα να είστε σε χαλαρή θέση. Σε σύγχρονες συνθήκες, αυτός ο τύπος θεραπείας πραγματοποιείται στο γραφείο ενός φυσιοθεραπευτή και σε ορισμένες αίθουσες μασάζ που έχουν ουρολόγους και φυσιοθεραπευτές στο προσωπικό τους.

Πίσσα, κάστανα, μούμια και άλλες λαϊκές θεραπείες για προστατίτιδα

μούμια για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η πίσσα σημύδας είναι ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες κατά όλων των τύπων λοιμώξεων και οποιασδήποτε βακτηριακής δραστηριότητας στο σώμα. Ωστόσο, αυτό το μοναδικό προϊόν έχει πολλές αντενδείξεις και είναι το ισχυρότερο αλλεργιογόνο ασυμβίβαστο με πολλά φάρμακα. Η δυνατότητα χρήσης ενός φυσικού προϊόντος και ο τρόπος λήψης του πρέπει να συμφωνηθούν με έναν γιατρό.

Στη θεραπεία της προστατίτιδας, η πίσσα χρησιμοποιείται σε δύο εκδόσεις - με τη μορφή πίσσας νερού και ορθικής αλοιφής.

Νερό πίσσας

Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, η συμπυκνωμένη ουσία πίσσας αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1 έως 8, βράζεται και στη συνέχεια λαμβάνεται 100 γραμμάρια την ημέρα μισή ώρα πριν από τα γεύματα για 10-12 ημέρες, μετά την οποία πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα μια εβδομάδα και επαναλάβετε το μάθημα.

Αλοιφή πίσσας

Η ορθική αλοιφή παρασκευάζεται ως εξής - η πίσσα θερμαίνεται, αναμιγνύεται με πρόπολη σε αναλογία 3: 1 και εγχέεται στο ορθό σε όγκο 3-8 σταγόνες. Η διαδικασία πραγματοποιείται μία φορά την ημέρα, πριν τον ύπνο, για 3 μήνες.

Κάστανα

Τα κάστανα είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη Μεσόγειο για την καταπολέμηση αρσενικών ασθενειών. Για την προστατίτιδα, παρασκευάζεται η φλούδα των φρούτων καστανιάς. Αναλογίες - 2 κουταλιές της σούπας ανά 200 ml νερού. Το τσάι καστανιάς πρέπει να εγχύεται για τουλάχιστον μισή ώρα. Πίνεται ως απλό ποτό όλη την ημέρα.

Αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται εάν είστε υπέρβαροι ή έχετε τάση προς αυτήν, καθώς το κάστανο επιταχύνει σημαντικά τη μεταβολική διαδικασία και ως εκ τούτου προκαλεί έντονο αίσθημα πείνας. Δηλαδή, όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη συνταγή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπερφαγίας και διατροφικών διαταραχών.

Μούμια

Το Shilajit ή η ρητίνη του βουνού πωλείται σε κάθε φαρμακείο ως συμπλήρωμα διατροφής. Πρόκειται για μια απολύτως καθολική φυσική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν όλους τους τύπους παθογόνων βακτηρίων, αλλά δεν συνδυάζεται καλά με μια σειρά φαρμακευτικών προϊόντων. Είναι καλύτερο να αγοράσετε μια μούμια σε δισκία και να πάρετε τρία κομμάτια την ημέρα, αφού τα διαλύσετε σε νερό. Ένα τέταρτο ενός ποτηριού ζεστού νερού είναι αρκετό για ένα δισκίο.

Πρόπολη

Η πρόπολη πίνεται σε σταγόνες, φαρμακευτικά διαλύματα από την πρόπολη πωλούνται επίσης στα φαρμακεία. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο είναι ισχυρό αλλεργιογόνο και αντενδείκνυται σε άτομα με τάση αλλεργικών αντιδράσεων σε προϊόντα μελισσοκομίας, νεφρική νόσο, φορείς του ιού ανοσοανεπάρκειας και πάσχουν από ηπατική ανεπάρκεια.

Δεν μπορείτε να υποβληθείτε σε θεραπεία με βάμμα πρόπολης για παραβιάσεις της λειτουργίας των επινεφριδίων και ορισμένων παθολογιών του θυρεοειδούς. Ελλείψει αντενδείξεων, το βάμμα λαμβάνεται 2-4 σταγόνες το πρωί, με άδειο στομάχι για 3-4 μήνες.

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία της προστατίτιδας σε άνδρες με λαϊκές θεραπείες μπορεί να είναι αρκετά επιτυχής εάν δεν ασχοληθείτε με αυτο συνταγή και αυτοθεραπεία, αλλά συμφωνείτε για θεραπεία με το γιατρό σας και λάβετε έγκριση για εναλλακτικές διαδικασίες.

Κριτικές για τη θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες

Κριτική νούμερο 1

"Είμαι 64 ετών, αλλά σε αντίθεση με πολλούς από τους συνομηλίκους μου που έχουν χάσει από καιρό το ενδιαφέρον τους για την προσωπική τους ζωή λόγω της προστατίτιδας, είμαι σε άριστη κατάσταση. Η σεξουαλική ζωή είναι εντάξει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν άνδρα, καθώς συνεχίζει το σώμα σε καλή κατάσταση και σας επιτρέπει να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Όλη τη ζωή μου είχα έναν σύντροφο - την αγαπημένη μου γυναίκα και συνταγές παραδοσιακής ιατρικής βοήθησαν στη διατήρηση της υγείας των ανδρών. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, σπάνια καταφεύγω σε φάρμακα, προτιμώ να αντιμετωπίζομαι με βότανα, προϊόντα μελισσοκομίας και άλλα φυσικά συστατικά.

Για την πρόληψη της προστατίτιδας, παίρνω βάμμα πρόπολης. Ήμουν προσωπικά πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητά του. Το μαγειρεύω μόνος μου, δεν το αγοράζω στο φαρμακείο. Παίρνω μαθήματα τρεις φορές το χρόνο και νιώθω υπέροχα. Συμβουλεύω τους άνδρες να κοιτάξουν λιγότερο στο ποτήρι και να σκεφτούν περισσότερο για την υγεία τους, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την ισχύ. "

Κριτική αριθμός 2

«Πριν από ένα χρόνο, διαγνώστηκα με προστατίτιδα. Πάντα πίστευα ότι αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται σε μεγάλη ηλικία, αλλά είμαι μόλις 40 ετών και έχω ήδη μια τέτοια διάγνωση. Οι οξείες εκδηλώσεις της νόσου σταμάτησαν με φάρμακα, επιπλέον , ο γιατρός συνέστησε τη χρήση λαϊκών θεραπειών για την αποφυγή υποτροπών. "

Στο φαρμακείο αγόρασα μια ειδική συλλογή βοτάνων που έχουν αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό αποτέλεσμα και άρχισα να παίρνω αφέψημα. Θεραπεύτηκα για ένα μήνα, τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα, ψάχνω και εφαρμόζω νέες συνταγές που βοηθούν στην πρόληψη των επιδεινώσεων. Προσπαθώ να τρώω σωστά, να πίνω χυμούς λαχανικών και φρούτων, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπουν την ανάπτυξη λοιμώξεων. "

Κριτικός αριθμός 3

"Προσπάθησα να θεραπεύσω την προστατίτιδα με λαϊκές θεραπείες - έπινα μια έγχυση chaga, αφέψημα βοτάνων, πήρα διάφορα βάμματα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ασήμαντο. Στο τέλος, πήγα στο γιατρό, υποβλήθηκα σε θεραπεία με αντιβιοτικά και μόνο μετά από αυτό πήγα στην επιδιόρθωση.

Έλαβε επίσης μια επίπληξη από έναν ειδικό, καθώς δεν είναι ρεαλιστικό να θεραπεύσει την προστατίτιδα με βότανα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως συμπλήρωμα στη βασική θεραπεία, οπότε είναι καλύτερα να βασίζεστε σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα παρά στις θεραπείες της γιαγιάς. "