Χρόνια προστατίτιδα: αιτίες, σημεία, μέθοδοι θεραπείας, πρόληψη

Φλεγμονή του προστάτη

Η χρόνια προστατίτιδα είναι μια πολύπλοκη παθολογία του προστάτη, προκαλώντας παραβίαση της δομής και της λειτουργίας του οργάνου. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από πόνο στα πυελικά όργανα, προβλήματα με την ούρηση, διαταραχές στη σεξουαλική σφαίρα. Για να αντιμετωπίσετε την παθολογία και να αποτρέψετε την εμφάνιση της υποτροπής της, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εγκαίρως. Σε δύσκολες καταστάσεις, δεν θα είναι δυνατό να γίνει χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Χρόνια προστατίτιδα

Οι λόγοι

Μια βασική αιτία χρόνιας προστατίτιδας είναι η μόλυνση με βακτηριακούς μικροοργανισμούς. Τα παθογόνα μπορούν να εισέλθουν στο όργανο μέσω μολυσμένων ούρων ή να ταξιδέψουν στην ουρήθρα.

Στη χρόνια μορφή της νόσου, η μόλυνση δρα ως προκλητικός παράγοντας. Επιπλέον, η ασθένεια μπορεί να επιμείνει ακόμη και μετά την αποβολή των βακτηρίων. Η πρωταρχική φλεγμονή του προστάτη οδηγεί σε διαταραχές στην ενυδάτωση του οργάνου και ενεργοποιεί την αυτοάνοση διαδικασίαΩς αποτέλεσμα, πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν αβακτηριακή προστατίτιδα, στην οποία η λοίμωξη δεν μπορεί να ανιχνευθεί.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα βακτήρια ζουν στο σώμα κάθε άνδρα, αλλά δεν προκαλούν πάντα την ανάπτυξη προστατίτιδας.

Η εμφάνιση μιας χρόνιας μορφής της νόσου σχετίζεται με διάφορους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Επιδείνωση του ανοσοποιητικού συστήματος ως αποτέλεσμα της υποθερμίας, των διαταραχών του τρόπου ζωής και άλλων παραγόντων.
 • Συμφόρηση στα πυελικά όργανα - διαταραχές του κυκλοφορικού μπορεί να σχετίζονται με χρόνια δυσκοιλιότητα, ανεπαρκή ενεργό τρόπο ζωής.
 • Έλλειψη συστηματικής σεξουαλικής επαφής.
 • Χρόνιες λοιμώξεις στο σώμα - ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ιστορικό γεννητικών λοιμώξεων.
 • Φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος.
 • Μόνιμη τραυματική βλάβη στον προστάτη - μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο στρες στον μυϊκό ιστό του περινέου και για άλλους λόγους.
 • Διαταραχές στη διατροφή.
 • Κακές συνήθειες.
Κακές συνήθειες - ένας παράγοντας στην εμφάνιση χρόνιας προστατίτιδας

Καθώς η παθολογία εξελίσσεται, γίνεται χρόνια. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη έγκαιρης θεραπείας.

Ταξινόμηση

Οι ουρολόγοι διακρίνουν διάφορους τύπους προστατίτιδας, καθένας από τους οποίους χαρακτηρίζεται από ορισμένα χαρακτηριστικά:

 1. Μολυσματικός- η αιτία της ασθένειας είναι βακτηριακοί μικροοργανισμοί που διεισδύουν στον προστάτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρόνια προστατίτιδα προκαλείται από χλαμύδια. Αυτός ο τύπος ασθένειας γίνεται συχνά η αιτία αναπαραγωγικών διαταραχών.
 2. Μη μολυσματικό- δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν οι ακριβείς αιτίες αυτής της προστατίτιδας. Συχνά, ο προκλητικός παράγοντας είναι διαταραχές στη δομή του προστάτη, η οποία προκαλεί συμπίεση της ουροδόχου κύστης. Αυτό προκαλεί συχνές εκπομπές ούρων. Επιπλέον, η αυτοάνοση βλάβη στον ιστό των οργάνων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
 3. Στάσιμος- η ανάπτυξή του οδηγεί σε ανεπαρκή εκκένωση του προστάτη και συσσώρευση υπερβολικού αίματος. Όταν συμβαίνει στασιμότητα, παρατηρείται η ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας.
 4. Ασυμπτωματική- δεν συνοδεύεται από εκδηλώσεις και δεν προκαλεί δυσφορία.
 5. Σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου- σε αυτήν την περίπτωση, η φλεγμονώδης διαδικασία συνοδεύεται από συνεχή δυσφορία στην περινεϊκή περιοχή.

Συμπτώματα

Για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας, πρέπει να προσδιορίσετε την παθολογία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, η ασθένεια έχει ασυμπτωματική πορεία. Επομένως, πολλοί άντρες δεν βιάζονται να δουν έναν γιατρό.

Με μια τέτοια διάγνωση, το νευρικό σύστημα υποφέρει πρώτα απ 'όλα. Ο ασθενής έχει αυξημένη ευερεθιστότητα, απάθεια, διαταραχή του ύπνου, κόπωση, γενική αδυναμία. Συχνά, οι άνδρες με αυτή τη διάγνωση παραπονιούνται για επιδείνωση της όρεξης.

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Συχνουρία.
 2. Αίσθημα πόνου πόνου. Δίδονται στην περιοχή του ορθού, του περινέου και της βουβωνικής χώρας. Επίσης, πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν συνεχή δυσφορία στο όσχεο και στο κεφάλι του πέους. Συχνά υπάρχει σύνδρομο πόνου στην περιοχή του ιερού.
 3. Πόνος κατά την ούρηση. Ιδιαίτερα σοβαρή δυσφορία γίνεται αισθητή στην αρχή και στο τέλος της εκκένωσης της ουροδόχου κύστης.
 4. Τρέμα και υπερβολική εφίδρωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο προστάτης είναι μέρος του ενδοκρινικού συστήματος.
 5. Αποχρωματισμός του δέρματος. Αυτό συμβαίνει τοπικά - στην προβολή της περιοχής του πόνου.
 6. Κατανομή μικρής έκκρισης από το πέος. Αυτό οφείλεται στην αποδυνάμωση του τόνου του προστάτη. Όταν ο ασθενής αδένας είναι στραγγισμένος, δεν μπορεί να κρατήσει ένα συγκεκριμένο μέρος του περιεχομένου.
 7. Σεξουαλικές διαταραχές. Η χρόνια προστατίτιδα έχει προβλήματα με τη στύση και την εκσπερμάτωση. Με μείωση της σύνθεσης τεστοστερόνης, παρατηρείται απώλεια λίμπιντο.
Πόνος στον πόνο - ένα σημάδι χρόνιας προστατίτιδας

Οποιαδήποτε σημάδια χρόνιας προστατίτιδας είναι λόγοι για την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας. Εάν αυτό δεν γίνει εγκαίρως, δεν θα είναι δυνατή η αντιμετώπιση της παθολογίας.

Διαγνωστικά

Για τον εντοπισμό της παθολογίας, απαιτείται η βοήθεια ενός ουρολόγου. Ο ειδικός θα εκτελέσει τις ακόλουθες διαδικασίες:

 • Συνέντευξη ασθενούς- θα βοηθήσει στον εντοπισμό του πόνου και της δυσφορίας.
 • Ψηλάφηση του προστάτη- πραγματοποιείται μέσω του πρωκτού.
 • Εξέταση αυλακιού- σας επιτρέπει να εντοπίσετε εξάνθημα, ερεθισμό του δέρματος, έκκριση.
 • Συλλογή εκκρίσεων προστάτη.

Αυτοί οι χειρισμοί προκαλούν απτή δυσφορία και μερικές φορές προκαλούν πόνο. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικά για τον προσδιορισμό της ακριβούς διάγνωσης.

Επιπλέον, για την ανίχνευση χρόνιας προστατίτιδας, πρέπει να περάσετε τις ακόλουθες εξετάσεις:

 1. βακτηριολογική εξέταση των ούρων.
 2. κλινική ανάλυση των ούρων
 3. δείγμα ούρων τριών ποτηριών
 4. ουρήθρα
 5. ξύσιμο - βοηθά στον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου.
Συλλογή δοκιμών για την ανίχνευση χρόνιας προστατίτιδας

Οι δοκιμές υλικού αποτελούν υποχρεωτικό μέρος των διαγνωστικών:

 • Υπέρηχος του προστάτη - βοηθά στον προσδιορισμό του μεγέθους του αδένα, στην αναγνώριση σχηματισμών όγκων ή κύστεων.
 • Uroflowmetry - σας επιτρέπει να εκτιμήσετε τον ρυθμό απέκκρισης των ούρων.
 • Η αξονική τομογραφία;
 • Βιοψία

Θεραπεία

Είναι πολύ προβληματικό να εξαλειφθεί πλήρως η χρόνια προστατίτιδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνδρες πηγαίνουν στον γιατρό πολύ αργά. Αλλά με πολύπλοκη θεραπεία, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια σταθερή ύφεση.

Για να αντιμετωπίσετε την ασθένεια, πρέπει να επιλέξετε ένα πλήρες φάσμα μεθόδων που επηρεάζουν την εστία. Για να επιλέξετε ένα θεραπευτικό σχήμα για χρόνια προστατίτιδα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • την ηλικία του ασθενούς
 • συμπτώματα της νόσου
 • στάδιο φλεγμονής
 • την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βρίσκοντας τη σωστή θεραπεία

Εάν η χρόνια μορφή της νόσου έχει προκαλέσει επιπλοκές, ο γιατρός μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, η θεραπεία της νόσου περιλαμβάνει τα ακόλουθα συστατικά:

 1. λήψη αντιβιοτικών
 2. ομαλοποίηση της ροής του αίματος στα πυελικά όργανα και εξάλειψη του οιδήματος στον προστάτη.
 3. συμπτωματική θεραπεία
 4. τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων ·
 5. τη χρήση λαϊκών συνταγών ·
 6. διόρθωση της διατροφής.

Ένα πλήρες πρόγραμμα θεραπείας βοηθά στην επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων και στη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση του ασθενούς.

Φαρμακευτική θεραπεία

Εάν η αιτία της παθολογίας είναι βακτηριακοί μικροοργανισμοί, οι γιατροί πρέπει να συνταγογραφήσουν αντιβακτηριακούς παράγοντες. Πρέπει να λαμβάνονται έως ότου ομαλοποιηθεί το επίπεδο των παθογόνων βακτηρίων. Αρκετά συχνά χρειάζεται πολύς χρόνος.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι με μη μολυσματική μορφή της νόσου, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αντιβιοτικών. Θα προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο σώμα και θα προκαλέσουν ανοσοανεπάρκεια.

Φαρμακευτική θεραπεία για χρόνια προστατίτιδα

Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, ο γιατρός πρέπει να λάβει υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • σύνθεση παθογόνου μικροχλωρίδας.
 • τον κίνδυνο δυσάρεστων συνεπειών ·
 • την ευαισθησία του σώματος στα φάρμακα
 • διάρκεια και μέθοδοι εφαρμογής ·
 • τη δυνατότητα συνδυασμού φαρμάκων με άλλες μεθόδους θεραπείας.

Η συμπτωματική θεραπεία για χρόνια προστατίτιδα εξαρτάται από τις εκδηλώσεις της νόσου. Η κλινική εικόνα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μορφή της νόσου.

Ωστόσο, η φλεγμονή του προστάτη συνοδεύεται πάντα από διαταραχές των ούρων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στους ασθενείς συνταγογραφούνται άλφα αποκλειστές. Τέτοια κεφάλαια διασφαλίζουν την ομαλοποίηση των ουρογεννητικών οργάνων.

Ένα ουσιαστικό μέρος της θεραπείας είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για να αποφευχθεί η αυτοάνοση επιθετικότητα, χρησιμοποιούνται συχνά ανοσοδιαμορφωτές. Για την αύξηση της άμυνας του σώματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προϊόντα που περιέχουν ψευδάργυρο ή εχινάκεια. Είναι επίσης χρήσιμο να παίρνετε σπόρους κολοκύθας. Όλες αυτές οι ουσίες αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα παθογόνα βακτήρια.

Οι σπόροι κολοκύθας είναι καλοί για χρόνια προστατίτιδα

Εκτός από μια τέτοια θεραπεία, συνταγογραφούνται απαραίτητα συμπλέγματα βιταμινών. Τέτοια κεφάλαια ξεκινούν τη διαδικασία επισκευής των κυττάρων και αυξάνουν την αντίσταση στα παθογόνα βακτήρια.

Η αντιφλεγμονώδης θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων για την καταπολέμηση της φλεγμονής.Συνήθως συνταγογραφούνται πρωκτικά υπόθετα, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συστατικά:

 • Μορφολίνιο-μεθυλ-τριαζολυλ-θειοοξικό άλας - βοηθά στην ομαλοποίηση της επισκευής των ιστών.

 • Ichtammol - βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος.
 • Πρόπολη - καταστέλλει τη φλεγμονώδη διαδικασία και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με την αύξηση των παραμέτρων θερμοκρασίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΣΑΦ. Αυτά τα κεφάλαια είναι πολύ αποτελεσματικά.

Φυσιοθεραπεία

Οι μέθοδοι φυσιοθεραπείας για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας μπορούν να βελτιώσουν γρήγορα την κατάσταση του ασθενούς και να επιτύχουν σταθερά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές μέθοδοι που ωφελούνται από αυτήν τη διάγνωση. Τα κύρια αναφέρονται παρακάτω.

Θερμική πρόσκρουση

Υπό την επίδραση του ζεστού νερού, είναι δυνατόν να ανακουφιστεί η φλεγμονή των προσβεβλημένων ιστών.Επομένως, συνιστάται στους άνδρες με τέτοια διάγνωση να κάνουν συστηματικά ζεστά λουτρά.Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.

Φαρμακευτικά φυτά ή θαλασσινό αλάτι μπορούν να προστεθούν στο νερό. Για να σταματήσετε τη φλεγμονή και να αντιμετωπίσετε τον πόνο, τα αφέψημα της καλέντουλας ή του χαμομηλιού είναι κατάλληλα. Το Sage έχει επίσης εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Θερμική θεραπεία για χρόνια προστατίτιδα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, το πύον αφαιρείται και οι μεταβολικές διαδικασίες αποκαθίστανται. Τα άτομα με τέτοια διάγνωση πρέπει να κάνουν συστηματικά τέτοια λουτρά.

Ηλεκτροθεραπεία

Σε αυτήν την περίπτωση, ένα ηλεκτρικό αποτέλεσμα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της προστατίτιδας. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι η ηλεκτροφόρηση. Επίσης, οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν επαγωγιμοθεραπεία της περινεϊκής ζώνης. Με τη βοήθεια αυτού του αποτελέσματος, θα είναι δυνατή η αντιμετώπιση της δυσφορίας στον προστάτη σε περίπου 70% των περιπτώσεων.

Ηλεκτροθεραπεία

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η θεραπεία της χρόνιας παθολογίας δεν θα δώσει γρήγορα αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία φυσιοθεραπείας διαρκεί αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Επομένως, είναι τόσο σημαντικό να τηρείτε αυστηρά τις ιατρικές συστάσεις και να μην διακόπτετε τη θεραπεία νωρίτερα.

Θεραπεία με λέιζερ

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της χρήσης της έκθεσης με λέιζερ στην καταπολέμηση της παθολογίας. Η τεχνική δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν προκαλεί πόνο.

Αυτή η θεραπεία γίνεται όταν η ουροδόχος κύστη είναι μισή γεμάτη. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπλυθούν οι εκκρίσεις του προστάτη στα ούρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής πρέπει να ξαπλώνει στην πλάτη του και να χαλαρώνει. Μέσα από ένα στρώμα γάζας, ασκείται επίδραση λέιζερ στο περίνεο. Αυτό γίνεται μέσω του δέρματος ή ενδορραχιαία.

Άλλες μέθοδοι

Υπάρχουν πολλές άλλες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα:

 1. Υπερήχων έκθεση.Υπό την επίδραση των δονήσεων υψηλής συχνότητας που δεν μπορούν να ακουστούν, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η προστατίτιδα. Βοηθούν επίσης στο αδένωμα του προστάτη.
 2. Υπερφαινοφόρηση.Σε αυτήν την περίπτωση, το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού της επίδρασης στο σώμα της έκθεσης υπερήχων και των φαρμάκων που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 3. Μαγνητοθεραπεία.Ένα σταθερό μαγνητικό πεδίο μπορεί να εφαρμοστεί για την εξάλειψη της χρόνιας φλεγμονής στον προστάτη. Ένα πεδίο χαμηλής συχνότητας χρησιμοποιείται επίσης συχνά.
 4. Θεραπεία μικροκυμάτων.Σε αυτήν την περίπτωση, εφαρμόζεται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υψηλής συχνότητας.
 5. Darsonvalization.Σε μια τέτοια περίπτωση, εφαρμόζεται ένα παλμικό ρεύμα υψηλής συχνότητας και τάσης.
 6. Γαλβανισμός.Κατά τη χρήση αυτής της τεχνικής, το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται λόγω της δράσης ενός συνεχούς ρεύματος χαμηλής τάσης και χαμηλής συχνότητας.
 7. UHF.Με αυτήν τη μέθοδο, οι πλάκες πυκνωτών φέρονται στον κατεστραμμένο ιστό. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω της δράσης ενός ηλεκτρικού πεδίου.
Μαγνητοθεραπεία

Λαϊκές συνταγές

Για να κάνετε την παραδοσιακή θεραπεία της νόσου πιο αποτελεσματική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικές λαϊκές συνταγές. Τα πιο αποτελεσματικά μέσα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Σπόροι κολοκύθας.Στις πρώτες εκδηλώσεις της νόσου, πρέπει να αρχίσετε να τρώτε 30 σπόρους την ημέρα. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν οι μπάλες από μέλι και κολοκύθα. Για να γίνει αυτό, 500 g ακατέργαστων σπόρων πρέπει να θρυμματιστούν με μύλο κρέατος και να αναμιχθούν με 200 g μέλι. Κάντε τις μπάλες το μέγεθος ενός μέσου φουντουκιού από τη σύνθεση. Πρέπει να τρώτε 1-2 μπάλες καθημερινά.
 • Αλεύρι κολοκύθας.Οι σπόροι πρέπει να τεμαχιστούν με ένα μπλέντερ. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να αποκτήσουν τη συνοχή μιας σκόνης. Καταναλώστε 2 μεγάλα κουτάλια 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Πιείτε τη σύνθεση με νερό. Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για προστατίτιδα. Για να αποφύγετε υποτροπές της νόσου, πρέπει να κάνετε 1 πορεία κατά τη διάρκεια του έτους.
 • Φλοιός της Άσπεν.Για να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά τις πρώτες ύλες. Ο φλοιός πρέπει να συγκομίζεται στα τέλη Απριλίου πριν εμφανιστούν τα πρώτα φύλλα. Η σύνθεση πρέπει να στεγνώνει καλά και να συνθλίβεται. Στη συνέχεια, πάρτε ένα πιάτο χωρητικότητας 1 λίτρου και γεμίστε το κατά ένα τρίτο με φλοιό. Γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με νερό. Αφήστε για 2 εβδομάδες και στη συνέχεια στραγγίστε καλά. Πίνετε 1 μεγάλη κουταλιά έγχυσης 3 φορές την ημέρα.
 • Σγουρός μαϊντανός.Για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας, χρησιμοποιούνται οι σπόροι και η ρίζα του φυτού. Είναι επίσης πολύ ευεργετικό να καταναλώνετε χυμό μαϊντανού. Αυτό πρέπει να γίνει 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Μερικοί άνθρωποι αλέθουν τους σπόρους του φυτού σε σκόνη. Στη συνέχεια θα πρέπει να χύνονται με βραστό νερό και να διατηρούνται στη σόμπα για άλλο ένα τέταρτο της ώρας.
 • Σκόρδο.Για να φτιάξετε ένα φαρμακευτικό βάμμα, πρέπει να πάρετε 5 σκελίδες σκόρδου, προσθέστε 500 ml βραστό νερό και αφήστε για μια μέρα. Στη συνέχεια φιλτράρετε τη σύνθεση και πιείτε 50 γραμ. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε μέρα πριν από τα γεύματα.
Σγουρός μαϊντανός για την καταπολέμηση της χρόνιας προστατίτιδας

Προκειμένου οι λαϊκές θεραπείες να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες προτάσεις:

 1. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
 2. Οι σπιτικές συνταγές είναι πολύ χρήσιμες για συμπλήρωση με μασάζ.
 3. Φροντίστε να συντονιστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα θεραπείας.
 4. Μην φοβάστε τις παρενέργειες. Τα περισσότερα συστατικά σε τέτοια προϊόντα καθαρίζουν με επιτυχία το σώμα και απομακρύνουν τις επιβλαβείς ουσίες από αυτό.

Εάν εμφανιστούν δυσάρεστα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Η πορεία της θεραπείας διαρκεί συνήθως ένα μήνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερη θεραπεία. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Φυσιοθεραπεία

Ο βασικός λόγος για την ανάπτυξη της προστατίτιδας είναι η παραβίαση της ροής του αίματος στα πυελικά όργανα. Αυτό είναι που προκαλεί τον παράγοντα στασιμότητας. Για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος, πρέπει να την ενεργοποιήσετε μέσω σωματικής άσκησης. Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη θεραπεία της συμφορητικής προστατίτιδας. Με μια βακτηριακή λοίμωξη, η άσκηση είναι απίθανο να φέρει απτά αποτελέσματα.

Θεραπευτικές ασκήσεις για χρόνια προστατίτιδα

Για την εξάλειψη των συμπτωμάτων της χρόνιας προστατίτιδας, είναι χρήσιμο να κάνετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

 1. Καταλήψεις.Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες. Πρέπει να καταλάβετε βαθιά - μόνο αυτό θα δώσει απτά αποτελέσματα. Πρέπει να κάνετε 100 από αυτές τις ασκήσεις την ημέρα. Εάν είναι δύσκολο να το κάνετε αμέσως, μπορείτε να χωρίσετε τις κινήσεις σε 3 προσεγγίσεις. Με την εμφάνιση του πόνου στα πόδια την επόμενη μέρα, μπορεί κανείς να κρίνει για την αδυναμία των μυϊκών ιστών των ποδιών και τη μη ικανοποιητική ροή αίματος στα πυελικά όργανα.
 2. Ψαλίδια.Κάθε πόδι πρέπει να κάνει 20 τέτοιες κινήσεις.
 3. Σηκώνοντας τα πόδια.Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνει ενώ ξαπλώνετε στην πλάτη σας. Έως 20 επαναλήψεις πρέπει να γίνονται κάθε φορά.

Το μασάζ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της προστατίτιδας. Πρέπει να γίνεται αρκετές φορές την ημέρα. Χάρη σε αυτό, θα είναι δυνατή η αντιμετώπιση της στασιμότητας στον αδένα.

Χειρουργική επέμβαση

Αυτή η μέθοδος θεραπείας χρησιμοποιείται σε ακραίες περιπτώσεις, όταν άλλες μέθοδοι δεν σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε την ασθένεια. Για την καταπολέμηση της χρόνιας προστατίτιδας, εισάγεται ένα ειδικό όργανο μέσω της ουρήθρας. Με τη βοήθειά του, αφαιρείται μέρος του προσβεβλημένου ιστού. Συνήθως, με αυτήν τη διάγνωση, χρησιμοποιείται διαδερμική εκτομή του προστάτη.

Χειρουργική χρόνια προστατίτιδα

Χάρη σε αυτό, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί όχι μόνο η χρόνια προστατίτιδα. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται ενεργά για την καταπολέμηση του αδενώματος οργάνων. Σε πιο περίπλοκες καταστάσεις, είναι αδύνατο να γίνει χωρίς ανοιχτή λειτουργία. Σε αυτήν την περίπτωση, μετά από χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής θα έχει ελαττώματα στο δέρμα.

Φαγητό

Για την εξάλειψη της χρόνιας προστατίτιδας, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε σωστά. Με μια τέτοια διάγνωση, πρέπει να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση τροφής και την κατανάλωση τροφών που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε τον καφέ, τα λιπαρά κρέατα, τα κονσερβοποιημένα και τα τουρσί.

Τα αλκοολούχα ποτά έχουν επίσης αρνητική επίδραση στην υγεία του προστάτη. Εάν θέλετε να αποφύγετε συνεχείς επιδεινώσεις της νόσου, πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τη χρήση αλκοόλ.

Η πλήρης διακοπή του καπνίσματος είναι επίσης σημαντική.Η νικοτίνη έχει πολύ κακή επίδραση σε όλα τα όργανα και ο προστάτης δεν αποτελεί εξαίρεση.Για να αντιμετωπίσετε την παθολογία, πρέπει να φάτε σωστά και να περπατήσετε περισσότερο στον καθαρό αέρα.

Διακοπή του καπνίσματος με προστατίτιδα

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε προσαρμογές στη διατροφή σας. Αντί για λιπαρά κρέατα και λουκάνικα, θα πρέπει να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Έχουν εξαιρετική γεύση και έχουν μεγάλο όφελος για το σώμα.

Αυτή η διατροφή προστατεύει αξιόπιστα από επιβλαβή βακτήρια, τα οποία συχνά προκαλούν φλεγμονή στα γεννητικά όργανα. Μετά από μερικές ημέρες τέτοιας διατροφής, η κατάσταση της υγείας θα βελτιωθεί αισθητά.

Πιθανές επιπλοκές

Εάν δεν ξεκινήσετε εγκαίρως τη θεραπεία της παθολογίας, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες επιπλοκές. Οι κύριες συνέπειες της χρόνιας προστατίτιδας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Στυτική δυσλειτουργία.Σε έναν άνδρα, η παραγωγή εκσπερμάτισης μειώνεται ή υπάρχει πλήρης απουσία αυτού. Η ισχύς επιδεινώνεται επίσης σοβαρά.
 2. Παραβίαση της ούρησης.
 3. Κυστίτιδα
 4. Οξεία κατακράτηση ούρων.
 5. Στερεώσεις της ουροδόχου κύστης.Σε αυτήν την περίπτωση, ο άνθρωπος δεν μπορεί να ουρήσει καθόλου.
 6. Αιμορροϊδές.
 7. Ογκολογία.Τέτοιες ασθένειες αναπτύσσονται με παρατεταμένη παρουσία χρόνιας προστατίτιδας.
 8. Διαταραχές στη λειτουργία του νευρικού συστήματος.Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, υπερβολική κόπωση και αυξημένη ευερεθιστότητα. Επίσης, οι άνδρες συχνά βιώνουν μια κατάσταση απάθειας.
 9. Κυτταρικές βλάβες του προστάτη. Η φλεγμονώδης εστίαση προκαλεί παραβίαση της δομής του αδένα. Σταδιακά, οι ιστοί αντικαθίστανται από ουλές. Ως αποτέλεσμα, η εργασία του οργάνου διακόπτεται σοβαρά. Αυτές οι αλλαγές ονομάζονται ίνωση.
 10. Βλάβη σε ολόκληρο το αναπαραγωγικό σύστημα.Με προχωρημένη προστατίτιδα, υπάρχει βλάβη στους όρχεις και φλεγμονή των εξαρτημάτων. Συχνά αναπτύσσεται κυστείτιδα, η οποία είναι μια βλάβη των σπερματικών κυστιδίων. Ως αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών, οι αναπαραγωγικές λειτουργίες μειώνονται σημαντικά και η στειρότητα αναπτύσσεται σε ένα άτομο.

Πρόληψη

Για να αποφύγετε την επιδείνωση της χρόνιας προστατίτιδας, πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Αποφύγετε την υποθερμία, μην καθίσετε σε κρύες επιφάνειες.
 • Επισκεφτείτε έναν ουρολόγο κάθε χρόνο για εξέταση.
 • Μην ανέχεστε την επιθυμία για ούρηση.
 • Αρνηθείτε τα αλκοολούχα ποτά κατά την επιδείνωση της νόσου και μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ύφεσης.
 • Εάν πρέπει να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε ώρα, κάντε προθέρμανση - θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 5 λεπτά.
 • Έχετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή, αποφύγετε μεγάλα διαλείμματα.
 • Χρησιμοποιήστε διεγερτικό προστάτη.
 • Αποφύγετε τραυματισμό στο περίνεο.
 • Καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
Τακτική σεξουαλική ζωή - πρόληψη επιδεινώσεων χρόνιας προστατίτιδας

Η χρόνια προστατίτιδα είναι μια αρκετά περίπλοκη παθολογία που επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική δραστηριότητα ενός άνδρα και βλάπτει σοβαρά την ποιότητα ζωής του. Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την παραβίαση, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εγκαίρως και να ακολουθήσετε αυστηρά όλες τις συστάσεις του. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα είναι δυνατή η επίτευξη αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων.

Μαρτυρίες

Πολλές ανασκοπήσεις για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας δείχνουν ότι αυτή η ασθένεια μπορεί και πρέπει να καταπολεμηθεί.

 • «Όταν εμφανίστηκαν συμπτώματα προστατίτιδας, δεν πήγα αμέσως στο γιατρό. Όλοι δίσταζαν να πουν για το ευαίσθητο πρόβλημά του. Ως αποτέλεσμα, είχα πολύ σοβαρά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από περίπου έξι μήνες σύνθετης θεραπείας, υποβλήθηκα σε δεύτερη εξέταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν υπάρχει ίχνος προστατίτιδας. "
 • «Η προστατίτιδα είναι ένα πολύ δυσάρεστο πρόβλημα. Όλα ξεκίνησαν με σοβαρή υποθερμία, πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στον προστάτη, δυσφορία κατά την ούρηση. Ανέμεινα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν πήγα στο γιατρό, είχα ήδη διαγνωστεί με χρόνια προστατίτιδα. Δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως. Ως εκ τούτου, η θεραπεία είχε ως στόχο την επίτευξη σταθερής ύφεσης. Θέλω να πω σε όλους τους άντρες να μην καθυστερήσουν την επίσκεψη στον ουρολόγο. "
 • «Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με χρόνια προστατίτιδα πριν από ένα χρόνο. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ιατρική κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αντιμετωπιστεί. Μετά από περίπου μερικούς μήνες θεραπείας, η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να θεραπευτεί πλήρως η ασθένεια ».