Φάρμακα για προστατίτιδα, ποια φάρμακα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Για την εξάλειψη των φλεγμονωδών αλλαγών στους ιστούς του προστάτη, ο ουρολόγος συχνά συνταγογραφεί ορισμένα φάρμακα για τη θεραπεία της προστατίτιδας.

Μην υποθέσετε ότι ένας σύγχρονος φαρμακευτικός παράγοντας θα βοηθήσει κάθε άνδρα που πάσχει από ασθένεια να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Η επιλογή του φαρμάκου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και προκειμένου να ανακάμψει γρήγορα και να αποφευχθεί η μετάβαση της οξείας προστατίτιδας σε χρόνια μορφή, είναι απαραίτητο να επιλεγεί όλη η θεραπεία μετά από ενδελεχή εξέταση.

Ποια φάρμακα χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της προστατίτιδας

Για τη θεραπεία της οξείας προστατίτιδας, χρειάζονται πάντα φαρμακευτικά προϊόντα. Χωρίς τη χρήση τους, είναι αδύνατο να επιτευχθεί πλήρης παύση της φλεγμονής και αποκατάσταση της λειτουργίας του προστάτη.

Βλέποντας έναν ουρολόγο για προστατίτιδα

Ο άντρας πρέπει να περάσει όλη τη διάρκεια της θεραπείας μέχρι το τέλος, η εξαφάνιση των συμπτωμάτων δεν υποδηλώνει πλήρη θεραπεία.

Επομένως, εάν σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα, τότε αυτός θα γίνει ο κύριος λόγος για τη μετάβαση της φλεγμονής του προστάτη στον επαναλαμβανόμενο, δηλαδή, χρόνιο στάδιο.

Τα φάρμακα επιλέγονται με βάση τα δεδομένα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης και μπορούν να συνταγογραφηθούν σε σύνθετη θεραπεία με φυτικά φάρμακα και λαϊκές θεραπείες.

Υπέρηχος του προστάτη

Ο γιατρός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ανίχνευση μιας συγκεκριμένης μικροχλωρίδας στο επίχρισμα, τα κλινικά σημεία και τα παράπονα των ασθενών, δεδομένα που ελήφθησαν κατά την ενόργανη εξέταση του προστάτη.

Με βάση αυτό, επιλέγεται αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδης και αποκαταστατική θεραπεία.

Ανάλογα με την πορεία της νόσου, όλα τα επιλεγμένα φάρμακα συνταγογραφούνται με τη μορφή ενέσεων, δισκίων. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ενσταλάξεις.

Ενέσιμα φάρμακα

Βασικά, συνταγογραφούνται από ουρολόγο στο στάδιο της οξείας φλεγμονής και είναι συνήθως αντιβιοτικά.

Τα ενέσιμα φάρμακα σας επιτρέπουν να επιτύχετε γρήγορα το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά οι ενέσεις για προστατίτιδα δίνονται σε νοσοκομείο.

Για σοβαρό πόνο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ενέσεις αναισθητικών.

Ενέσεις προστατίτιδας

Χάπια

Για τη θεραπεία της προστατίτιδας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα δισκία που περιέχουν δισκία περιλαμβάνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντισπασμωδικά, χαλαρωτικά μυών

Σε περίπτωση προστατίτιδας, είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε φάρμακα που βελτιώνουν το μεταβολισμό.

Πρόσφατα, τα βιορυθμιστικά πεπτίδια συνταγογραφούνται συχνά για τη βελτίωση της αναγέννησης των προστάτων κυττάρων.

Ενσταλάξεις

Αυτή είναι η εισαγωγή στην ουρήθρα ενός φαρμακευτικού διαλύματος με συγκεκριμένο μηχανισμό δράσης.

Η εισαγωγή του φαρμάκου στην ουρήθρα παρέχει την πρώιμη απόρριψη της βακτηριακής χλωρίδας και επιτρέπει ταχύτερη ανάκτηση του φλεγμονώδους βλεννογόνου στρώματος.

Ενστάλαξη φαρμακευτικού διαλύματος στην ουρήθρα

Κεριά

Μια άλλη μορφή δοσολογίας για τη θεραπεία της προστατίτιδας. Τα κεριά για προστατίτιδα χρησιμοποιούνται ως ανακουφιστικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα υπόθετα με μικροκύκλους με φάρμακα, η δράση των οποίων στοχεύει στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς του προστάτη.

Ποιες μορφές δοσολογίας θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ενός συγκεκριμένου ασθενούς μπορεί να αποφασιστεί μόνο από γιατρό.

Μερικοί άρρωστοι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς ενέσεις, άλλοι μπορούν να θεραπευτούν με τη χρήση χαπιών. Η επιλογή της μεθόδου θεραπείας εξαρτάται από το στάδιο της νόσου.

Στο χρόνιο στάδιο, τα δισκία χρησιμοποιούνται κυρίως, αλλά συχνά πρέπει να πίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πιο δημοφιλή και ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα για προστατίτιδα

Όταν επιλέγει ένα θεραπευτικό σχήμα για τον ασθενή του, ο ουρολόγος λαμβάνει υπόψη όλες τις πιθανές αντενδείξεις και την ευαισθησία των ανιχνευόμενων παθογόνων στα φάρμακα.

Δεδομένου ότι η οξεία προστατίτιδα στις περισσότερες περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι βακτηριακή λοίμωξη, η θεραπεία αρχίζει αναλόγως με τη χρήση αντιβακτηριακών φαρμάκων.

Αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό, ο γιατρός επιλέγει επιπλέον άλλα φάρμακα που βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ανακούφιση των σπασμών και στη βοήθεια των κυττάρων.

Δηλαδή, όλη η θεραπεία συνίσταται στη χρήση πολλών φαρμάκων ταυτόχρονα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης.

Φάρμακα για βακτηριακή προστατίτιδα

Εάν διαπιστωθεί ότι η προστατίτιδα προκαλείται από βακτήρια, τότε πρέπει να συνταγογραφούνται αντιβιοτικά.

Πρώτα απ 'όλα, επιλέγουν φάρμακα με ευρύ φάσμα δράσης, δηλαδή φάρμακα που μπορούν να καταστραφούν ταυτόχρονα από διάφορους τύπους μικροβίων.

  • Οι κεφαλοσπορίνες χορηγούνται συχνότερα με ένεση. Τα φάρμακα χορηγούνται ενδομυϊκά ή ενδοφλεβίως για τουλάχιστον 10 ημέρες.
  • Οι πενικιλίνες χρησιμοποιούνται με τη μορφή δισκίων με ειδικά επιλεγμένη δοσολογία.
  • Οι φθοροκινολόλες χρησιμοποιούνται εάν υπάρχει δυσανεξία στα αντιβιοτικά άλλων ομάδων. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύο εβδομάδες.

Θεραπεία για οξεία προστατίτιδα

Σε περίπτωση προστατίτιδας στο οξύ στάδιο της νόσου, εκτός από τα αντιβακτηριακά φάρμακα, απαιτούνται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και αντισπασμωδικά.

Υπό την επιρροή τους, η φλεγμονή μειώνεται ταχύτερα και ο πόνος εξαφανίζεται με δυσφορία.

  • Τα αντισπασμωδικά διατίθενται τόσο σε ενέσεις όσο και σε δισκία. Σε νοσοκομείο, χορηγούνται ενδομυϊκά για πόνο.
  • Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ενέσεις και δισκία. Εάν ένας άντρας έχει επιπλέον ασθένειες του στομάχου, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ενέσιμα φάρμακα, καθώς αυτή η ομάδα φαρμάκων επηρεάζει αρνητικά τη βλεννογόνο στοιβάδα του οργάνου. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται ενέσεις ή υπόθετα.

Θεραπεία με ιογενή προστατίτιδα

Η ιογενής προστατίτιδα είναι σπάνια. Εκτός από την επίδραση του ιού στην ανάπτυξη της νόσου, ένας συγκεκριμένος ρόλος διαδραματίζεται σε αυτήν την περίπτωση από τη μειωμένη ανοσία του άνδρα.

Μεταξύ των αιτιολογικών παραγόντων αυτής της μορφής της νόσου είναι ο ιός του απλού έρπητα, ο ιός της γρίπης, η μόλυνση από τον ιό του ανθρώπινου θηλώματος.

Εκτός από τους αντιφλεγμονώδεις και βελτιωτικούς παράγοντες της μικροκυκλοφορίας, ο γιατρός συνταγογραφεί αντιιικά φάρμακα για τη θεραπεία της ιικής προστατίτιδας.

Χρειάζεστε επίσης χρήματα που αυξάνουν την ασυλία.

Φάρμακα που ανακουφίζουν τους μυϊκούς σπασμούς

Τα μυοχαλαρωτικά στη θεραπεία της προστατίτιδας είναι απαραίτητα για τη μείωση του τόνου των τεταμένων μυών. Αυτό μειώνει τον πόνο και διευκολύνει την ούρηση.

Φάρμακα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Με οποιαδήποτε προστατίτιδα, εντοπίζονται πάντα διαταραχές του κυκλοφορικού, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση στασιμότητας και δεν επιτρέπει στους ιστούς του οργάνου να ανακάμψουν.

Επομένως, στη σύνθετη θεραπεία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν φάρμακα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Για την ομαλοποίηση της πλήρωσης των αιμοφόρων αγγείων, χρησιμοποιείται ένα παρασκεύασμα με εκχύλισμα φρούτων καστανιάς αλόγου.

Άλλες ομάδες ναρκωτικών

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επιλογή της θεραπείας από γιατρό γίνεται βάσει πολλών στοιχείων που αποκαλύφθηκαν κατά την εξέταση. Και επομένως, η θεραπευτική αγωγή για έναν ασθενή με προστατίτιδα μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τη θεραπευτική αγωγή για έναν άλλο ασθενή.

Σε περίπτωση προστατίτιδας, οι ανοσορυθμιστές συχνά συνταγογραφούνται επιπρόσθετα, υπό την επίδραση των οποίων βελτιώνεται ταχύτερα η εργασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στο χρόνιο στάδιο της νόσου, χρησιμοποιείται συχνά ένα ενέσιμο φάρμακο, το οποίο ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνει την αναγέννηση των κυττάρων και έχει θετική επίδραση στην ούρηση.

Στη θεραπεία της προστατίτιδας, αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται επανειλημμένα σε κύκλους 5-6 ενέσεων.

Τα βιολογικά συμπληρώματα με τη μορφή δισκίων είναι δημοφιλή.

Αυτά τα παρασκευάσματα περιέχουν ένα σύμπλεγμα ιχνοστοιχείων που έχουν θετική επίδραση στον ιστό του προστάτη.

Ανακεφαλαίωση

Η θεραπεία για προστατίτιδα δεν πρέπει να αποτελεί ανεξάρτητη επιλογή. Δεν μπορείτε απλώς να πάτε στο φαρμακείο και να επιλέξετε φάρμακα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του προστάτη.

Αυτή η προσέγγιση οδηγεί στη μετάβαση της οξείας σε χρόνια προστατίτιδα και είναι μία από τις αιτίες της σεξουαλικής δυσλειτουργίας στο μέλλον.

Μια εξέταση από γιατρό θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε με ακρίβεια την αιτία της νόσου και να την εξαλείψετε με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης ομάδας φαρμάκων.

Στη διαδικασία της φαρμακευτικής θεραπείας, ο ουρολόγος παρακολουθεί συνεχώς τις αλλαγές που συμβαίνουν και επομένως μπορεί να προσαρμόσει την πρόσληψη φαρμάκων, επιδιώκοντας να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Κάθε άντρας πρέπει να θυμάται ότι η εμφάνιση πόνου και δυσφορίας κατά την ούρηση και μόνο σε ξεκούραση είναι επαρκής λόγος για να πάει στο νοσοκομείο.

Η έγκαιρη θεραπεία της προστατίτιδας με φάρμακα και φάρμακα θα απελευθερώσει εντελώς τον ασθενή από πολλά προβλήματα στο μέλλον.