Προστατίτιδα στους άνδρες: συμπτώματα και θεραπεία στο σπίτι

πόνος σε άνδρες με προστατίτιδα

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του προστάτη (προστάτης) στους άνδρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτή είναι η πιο κοινή ουρολογική ασθένεια στην ηλικιακή ομάδα από 25 έως 50 ετών. Οι κύριες αιτίες της νόσου μπορούν να χωριστούν σε 2 ομάδες: μολυσματικές και μη μολυσματικές. Στις περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις, οι αιτίες της προστατίτιδας είναι συγκεκριμένα μη μολυσματικές.

Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου: κάπνισμα, υποθερμία, τακτική κατανάλωση αλκοόλ, καθιστικός τρόπος ζωής, λοιμώξεις στο γεννητικό σύστημα, οι οποίες τελικά εξαπλώθηκαν στον προστάτη. Μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του προστάτη και τα στενά εσώρουχα, αλλεργικές αντιδράσεις, τραύμα, σοβαρό στρες, δυσκοιλιότητα και παρατεταμένη κατακράτηση ούρων.

Η ώθηση για την εκδήλωση της νόσου είναι συνήθως χαμηλή σεξουαλική δραστηριότητα ή μακρά αποχή. Λόγω όλων αυτών των παραγόντων, εμφανίζονται ορμονικές αλλαγές, η κυκλοφορία του αίματος στα πυελικά όργανα διαταράσσεται και η στασιμότητα των λεμφών. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο καθιστά τον προστάτη πολύ ευάλωτο σε λοιμώξεις και ιούς.

Η προστατίτιδα μπορεί να χωριστεί σε 3 μορφές: μολυσματική, οξεία και χρόνια.

Οι αιτίες της μολυσματικής μορφής μπορεί να είναι διάφορα είδη βακτηρίων, ιών, μυκήτων και Trichomonas. Κατά κανόνα, η ανάπτυξη μολυσματικής προστατίτιδας συμβαίνει λόγω της εισόδου σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον προστάτη. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι λοιμώξεις όπως χλαμύδια, σύφιλη, γονόρροια ή τριχομονία. Η είσοδος από τα ουροφόρα κανάλια και την ουροδόχο κύστη στον προστάτη μέσω των λεμφικών ή αιμοφόρων αγγείων της λεκάνης, η λοίμωξη βλάπτει την παροχή αίματος στον προστάτη, προκαλώντας συμφόρηση ή (σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις) δηλητηρίαση αίματος. Αλλά δεν προκαλεί πάντα την ανάπτυξη φλεγμονής - αυτό απαιτεί τους παραπάνω παράγοντες, χωρίς τους οποίους η ασθένεια μπορεί να μην εκδηλωθεί.

Η οξεία μορφή προστατίτιδας είναι η κύρια αιτία δυσάρεστων και οδυνηρών αισθήσεων όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Συχνά, ο ασθενής έχει επίσης πυρετό (έως 40 βαθμούς), ρίγη, αδιαθεσία, πόνο στο περίνεο. Στην οξεία μορφή, εμφανίζεται οίδημα του προστάτη, λόγω της οποίας διαταράσσεται η φυσιολογική ούρηση. Στα πρώτα συμπτώματα, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν ουρολόγο, καθώς τυχόν καθυστερήσεις στη θεραπεία μπορεί να οδηγήσουν στη μετατροπή της νόσου σε χρόνια μορφή. Ταυτόχρονα, με οξεία προστατίτιδα, οι πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης είναι σχεδόν πάντα υψηλές, αν και απαιτείται πολύπλοκη θεραπεία. Συνήθως περιλαμβάνει αντιιικά φάρμακα, υπερήχους, φυσιοθεραπεία, ρεφλεξολογία και μασάζ προστάτη.

Η χρόνια μορφή προστατίτιδας αναπτύσσεται 3-6 μήνες μετά την έναρξη της οξείας μορφής, εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί θεραπεία. Σε αυτήν τη μορφή, η ασθένεια μπορεί να παραμείνει αόρατη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, είναι πιθανές επιδείνωση. Ο κίνδυνος της προστατίτιδας είναι ότι μπορεί να φέρει μαζί του και άλλες, πολύ πιο δυσάρεστες ασθένειες: κυστίτιδα, ίνωση, φλεγμονή των εξαρτημάτων και, στη συνέχεια, στυτική δυσλειτουργία (ανικανότητα) και, ως αποτέλεσμα, στειρότητα.

Θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες

Η προστατίτιδα σε οξεία μορφή ή με επιπλοκές αντιμετωπίζεται μόνο σε νοσοκομείο υπό την επίβλεψη ιατρών. Πραγματοποιούν πλήρη διαγνωστικά, PCR, ουροφλομετρία, κάνουν εξετάσεις αίματος και ούρων, ανιχνεύουν την παρουσία ιών ή επικίνδυνων βακτηρίων. Και μόνο τότε, ανάλογα με τους καθορισμένους λόγους, συνταγογραφούνται αντιβιοτικά, ανοσοδιεγερτικά, λέιζερ και φυσιοθεραπεία. Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί επίσης να απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν δεν υπάρχουν επιπλοκές ή με υποτροπή της χρόνιας μορφής. Συνήθως, οι λαϊκές θεραπείες για την προστατίτιδα έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του πόνου, την αύξηση της ανοσίας και την εξάλειψη του πυελικού οιδήματος.

Καταλήψεις για προστατίτιδα

Όταν η αιτία της προστατίτιδας είναι φλεγμονή (και όχι βακτηριακή λοίμωξη), τότε υπάρχει πιθανότητα η ασθένεια να προκαλείται από παραβίαση της παροχής αίματος στη λεκάνη, η οποία επηρεάζει τόσο τον προστάτη όσο και τους μυς γύρω από αυτό. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος από τις κανονικές καταλήψεις. Δοκιμάστε τον εαυτό σας πρώτα: ισιώστε τα χέρια σας, σηκώστε τα πάνω από το κεφάλι σας και κάντε όσες καταλήψεις μπορείτε.

Αυτές πρέπει να είναι βαθιές καταλήψεις "στο τέλος", δηλαδή, ώστε η λεκάνη να μην παραμείνει στο επίπεδο των γόνατων και ο κορμός να μην κλίνει προς τα εμπρός, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της εκτέλεσης της άσκησης. Εάν μπορείτε να κάνετε αυτήν την άσκηση 80-100 φορές, τότε έχετε μια καλή πιθανότητα θεραπείας. Εάν αναπτύξετε γρήγορα πόνο στα πόδια και τη λεκάνη, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι τόσο της αδυναμίας των μυών των ποδιών όσο και των προβλημάτων με την κυκλοφορία του αίματος στον προστάτη και σε άλλα πυελικά όργανα.

Δεν μπορείτε να κάνετε αυτήν την άσκηση κάθε μέρα, αλλά περιορίστε τον εαυτό σας σε 3 φορές την εβδομάδα. Εάν δεν μπορείτε να καθίσετε 80 φορές, τότε προσπαθήστε να χωρίσετε την εκτέλεση σε διάφορες προσεγγίσεις: 4 φορές 20 φορές, 2 φορές 40 ή 50 φορές. Για μέγιστη απόδοση, το διάλειμμα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο - 3-5 λεπτά.

Δοκιμάστε επίσης να συμπληρώσετε καταλήψεις με άλλες ασκήσεις:

 • Σηκώστε τα πόδια σας ενώ ξαπλώνετε στο στομάχι σας (περίπου 20 φορές ανά προσέγγιση), αλλά δεν πρέπει να κάνετε αυτή την άσκηση 100 φορές, ώστε να μην υπερβάλλετε τον εαυτό σας.
 • Κάντε "ψαλίδι": καθίστε στο πάτωμα, βρείτε υποστήριξη για τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας, σηκώστε τα πόδια σας στον αέρα και διασχίστε τα, αφήνοντας το δεξί και αριστερό εναλλάξ στην κορυφή. Και με αυτήν την άσκηση, μην ασκήσετε υπερβολική πίεση.

Μαζί με καταλήψεις, αυτές οι ασκήσεις θα πρέπει να δώσουν συνολικά 100-150 φορές - τότε η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι θα είναι πιο αποτελεσματική και μπορεί να μην απαιτούνται φάρμακα.

Άλλες ασκήσεις για προστατίτιδα

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα πόδια σας και βάλτε τα πάνω σας - τα γόνατά σας πρέπει να φτάσουν στο πρόσωπό σας. Με τα χέρια σας γύρω από τα πόδια σας, ξαπλώστε για 3-20 λεπτά. Αυτή η άσκηση για τη θεραπεία της προστατίτιδας θα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί. Και όσο περισσότερο μπορείτε να βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση, τόσο το καλύτερο. Αλλά μην το παρακάνετε! Πάνω από 20 λεπτά κάθε φορά αποθαρρύνεται.
 2. Το περινεϊκό μασάζ είναι επίσης μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις κατά της προστατίτιδας. Κάντε το πρωί, αμέσως μετά τον ύπνο, για να ανακουφίσετε τη συμφόρηση του προστάτη.
 3. Μια άλλη αποτελεσματική άσκηση γίνεται ακριβώς πριν από το πρωινό σας γεύμα. Σηκωθείτε μέχρι το ύψος σας, ενώστε τα πόδια σας και κάντε το ένα τρίτο της κανονικής σας στάσης. Παγώστε σε αυτήν τη θέση και αρχίστε να κινείτε τα γόνατά σας προς τα εμπρός ένα προς ένα: αριστερά και μετά δεξιά. Κάντε αυτήν την άσκηση για 5 λεπτά. Μπορείτε να επαναλάβετε το ίδιο πράγμα το βράδυ. Αυτή είναι μια μάλλον περίπλοκη μέθοδος και μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά εάν γίνεται τακτικά, θα το συνηθίσετε και θα είστε σε θέση όχι μόνο να θεραπεύσετε την προστατίτιδα, αλλά και να εκτελέσετε την τακτική προφύλαξη.

Σπόροι κολοκύθας για προστατίτιδα

Οι σπόροι κολοκύθας ήταν από καιρό δημοφιλείς στη θεραπεία της προστατίτιδας. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό και ταυτόχρονα προσιτό και φθηνό λαϊκό φάρμακο. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, η οποία είναι απαραίτητη για έναν άνδρα οποιασδήποτε ηλικίας - το ημερήσιο μερίδιό του περιέχεται μόνο σε 30 σπόρους. Απλά τρώτε αποξηραμένους σπόρους πριν από τα γεύματα κάθε μέρα και θα δείτε τη βελτίωση γρήγορα.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ξεφλουδίσετε ένα κιλό σπόρων και να τους περάσετε από ένα μύλο κρέατος. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν τηγανίζονται, διαφορετικά δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέστε 200-250 γραμμάρια μέλι σε αυτά και ανακατέψτε. Από την προκύπτουσα μάζα, φτιάξτε μικρές μπάλες όχι λιγότερο από ένα φουντούκι. Αποθηκεύστε αυτές τις μπάλες στο ψυγείο, απλώνοντας μερικές πριν από τη χρήση.

Φάτε αυτές τις μπάλες μία κάθε φορά μισή ώρα πριν από τα γεύματα, δύο φορές την ημέρα. Αλλά μην το καταπιείτε γρήγορα, αλλά το μασάτε αργά για αρκετά λεπτά. Κατά κανόνα, μια τέτοια θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική και ένα μάθημα ετησίως θα είναι αρκετό για την αποφυγή υποτροπών.

Θεραπεία της προστατίτιδας με φουντουκιά

Για να προετοιμάσετε αυτό το προϊόν, χρειάζεστε είτε φλοιό ή φύλλα - και τα δύο θα είναι εξίσου αποτελεσματικά. Μπορείτε ακόμη και να τα χρησιμοποιήσετε ένα κάθε φορά, αλλά συνιστάται να μην τα αναμειγνύετε. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ο φλοιός διαρκεί δύο φορές περισσότερο για να μαγειρεύεται.

Παρασκευάστε 1 κουταλιά της σούπας του προϊόντος σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το να βράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και πίνουμε το ένα τέταρτο του ποτηριού 4 φορές την ημέρα. Για τη ζυθοποιία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και ζυθοποιία 1-2 φορές, αν και φρέσκο, φυσικά, θα είναι πιο αποτελεσματικό. Αυτή η θεραπεία συνήθως βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της προστατίτιδας μέσα σε μια εβδομάδα.

Φλοιός Aspen από προστατίτιδα

Ο φλοιός της Aspen θα είναι εξίσου αποτελεσματικός κατά της προστατίτιδας όπως ο φλοιός και τα φύλλα φουντουκιού. Για να γίνει αυτό, ο φλοιός ασβεστίου πρέπει να συλλεχθεί πριν αρχίσει η ροή του χυμού, πριν αρχίσουν να ανθίζουν τα μπουμπούκια και τα φύλλα. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα μέσα Απριλίου. Το πάχος του φλοιού μπορεί να είναι οποιοδήποτε, αλλά κατά προτίμηση από 3 mm.

Ο φλοιός πρέπει να στεγνώσει λίγο στη σκιά ή στο φούρνο, και στη συνέχεια να πάρει 100 γραμμάρια, να αλέσει και να ρίξει σε ένα βάζο 0, 5 λίτρων. Ο φλοιός χύνεται με 200 γραμμάρια βότκας, αλλά έτσι το καλύπτει πλήρως. Στη συνέχεια, το βάζο πρέπει να κλείσει καλά και να αφεθεί σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το βάμμα μέσω τυρόκοκκου ή κόσκινου.

Χρησιμοποιείται έγχυση 20 σταγόνων ανά τέταρτο ποτήρι νερό, 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Συνήθως, το ληφθέν βάμμα ασβεστίου είναι αρκετό για περίπου 2 μήνες.

Θεραπεία της προστατίτιδας με αψιθιά

Το Wormwood είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο για σχεδόν κάθε φλεγμονή στο γεννητικό σύστημα, καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό στη θανάτωση μιας πυώδους λοίμωξης. Μια πλήρης θεραπεία μπορεί να παρασκευαστεί από μόλις 100 γραμμάρια ξηρού αρωματικού ξύλου. Πρέπει να κοπεί προσεκτικά και να κοσκινιστεί μέσα από ένα σουρωτήρι κουζίνας. Το βότανο που το έχει περάσει είναι κατάλληλο για ξηρή μορφή - το ξηρό σκουλήκι, λόγω της έντονης πικρίας του, έχει καθαριστικό αποτέλεσμα στο σώμα, σκοτώνοντας όλα τα είδη μολυσματικών παραγόντων και παρασίτων.

Πώς αντιμετωπίζεται το wormwood; Ο αλγόριθμος είναι απλός:

 • Αρχικά, θα πρέπει να καταπιείτε μια πρέζα ξηρό θρυμματισμένο γρασίδι για τις πρώτες 3 ημέρες, πλυμένα με νερό. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 ώρες, συμπεριλαμβανομένης της νύχτας. Δεν έχει σημασία αν το κάνετε πριν ή μετά το φαγητό. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων 3 ημερών δεν μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα, ακόμη και για τη νύχτα. Αυτή είναι μια μάλλον δύσκολη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίας κατάποσης του πικρού βοτάνου, αλλά μια τέτοια πορεία θα σας βοηθήσει όχι μόνο στην καταπολέμηση της προστατίτιδας, αλλά και με οποιεσδήποτε άλλες λοιμώξεις.
 • Στο δεύτερο στάδιο, απαιτείται να πίνετε αψιθιά 5-6 φορές την ημέρα, 4 συνεχόμενες μέρες, κάνοντας διαλείμματα μόνο για τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, πρέπει να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα. Διαφορετικά, η ισχύς της θεραπείας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

 • Συνιστάται να αποκλείσετε το ψωμί ή να μειώσετε την ποσότητα του στα 200 γραμμάρια, αλλά όχι φρέσκο, αλλά ο χρόνος να "ξαπλώσετε" λίγο.
 • Εξαλείψτε το κρέας, τα ψάρια, τα λουκάνικα, τα αυγά, τα γλυκά, το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή.
 • Φροντίστε να αποκλείσετε το αλκοόλ και τον καπνό.
 • Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα μια ποικιλία από δημητριακά, ξηρούς καρπούς, φρούτα και ηλιέλαιο.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μπορεί να αισθανθείτε επιδείνωση ορισμένων λανθάνουσών παθήσεων, πόνο στις αρθρώσεις και γενική αδυναμία.

Μαϊντανός για προστατίτιδα

Ο μαϊντανός είναι ένα εξαιρετικά υγιές φυτό που έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, αυτά περιλαμβάνουν την ικανότητα διακοπής της φλεγμονής και ομαλοποίησης των λειτουργιών των γεννητικών οργάνων. Στο μαγείρεμα, χρησιμοποιούμε μαϊντανό λόγω της υψηλής γεύσης του, αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένα ισχυρό φαρμακευτικό βότανο και περιέχει πολλά ευεργετικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Για παράδειγμα, 100 γραμμάρια μαϊντανού περιέχει την ημερήσια απαίτηση βιταμίνης Α, γεγονός που καθιστά το μαϊντανό πολύ ευεργετικό για την όραση. Ταυτόχρονα, η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι αρκετές φορές υψηλότερη από ό, τι στα λεμόνια. Επίσης, ο μαϊντανός περιέχει ινουλίνη (φυσική ινσουλίνη), η οποία ρυθμίζει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έχει ευεργετική επίδραση στα έντερα.

Για την καταπολέμηση της προστατίτιδας, πρέπει να πίνετε μια κουταλιά της σούπας χυμό μαϊντανού 3 φορές την ημέρα για μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένους σπόρους μαϊντανού: ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό πάνω τους και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Πάρτε το ζωμό 5-6 φορές την ημέρα για μια κουταλιά της σούπας.

Θεραπεία της προστατίτιδας με βότανα

Το φυτικό φάρμακο για την προστατίτιδα είναι μια πολύ παλιά και αποδεδειγμένη θεραπεία. Για αιώνες, οι συνταγές που χρησιμοποιούνται στη λαϊκή ιατρική έχουν σχεδόν αμετάβλητες. Παρακάτω παραθέτουμε τις πιο αποτελεσματικές από αυτές τις συνταγές:

 • Πιέστε το χυμό σελαντίνης από το φρέσκο μίσχο και ανακατέψτε με αλκοόλ σε αναλογίες 1 έως 1. Πάρτε την έγχυση το πρωί πριν από το πρωινό. Για πρώτη φορά - μια σταγόνα έγχυσης ανά 50 γραμμάρια νερού, και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά τη δοσολογία έτσι ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρχουν ήδη 30 σταγόνες.
 • Μια άλλη συνταγή για τη θεραπεία του μαϊντανού: προσθέστε τη ρίζα lingonberry, hawthorn και βαλεριάνας. Τα φυτά πρέπει να τεμαχίζονται και να αναμειγνύονται και στη συνέχεια να γεμίζονται με ένα ποτήρι βραστό νερό. Στη συνέχεια, πρέπει να στραγγίξετε το διάλυμα μέσω τυροκομείου και να πάρετε μισό ποτήρι 2 φορές την ημέρα. Αυτή η έγχυση θα είναι πολύ αποτελεσματική για τη μολυσματική μορφή προστατίτιδας.
 • Για τη θεραπεία της προστατίτιδας με γαρίφαλα, αλέστε το αποξηραμένο φυτό και ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό πάνω του. Στη συνέχεια, όλα γίνονται όπως στην προηγούμενη συνταγή: φιλτράρετε το βάμμα μέσω του τυροσκοπίου και χρησιμοποιήστε μισό ποτήρι.
 • Το Radiola ροζ θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά της χρόνιας προστατίτιδας. Πρέπει να ρίξετε ένα ποτήρι βραστό νερό πάνω από μια κουταλιά της σούπας από τις τριμμένες ρίζες αυτού του φυτού και να το αφήσετε να βράσει για μια ώρα. Στη συνέχεια, το βάμμα διηθείται για μισό ποτήρι 2 την ημέρα (συνήθως πριν από το πρωινό και το δείπνο).

Αξίζει να γνωρίζετε ότι η θεραπεία με βότανα συνήθως διαρκεί πολύ περισσότερο από τη θεραπεία με άλλες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής αγωγής. Συνήθως το μάθημα διαρκεί από ένα μήνα έως έξι. Ωστόσο, το πλεονέκτημα της φυτικής θεραπείας για προστατίτιδα είναι συνήθως ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση όχι μόνο των συμπτωμάτων, αλλά και των αιτίων της νόσου, τα οποία συνήθως κρύβονται από την άποψη. Επιπλέον, τα βότανα σπάνια έχουν παρενέργειες, εκτός εάν έχετε αλλεργίες και οι θεραπείες που βασίζονται σε διαφορετικά βότανα μπορούν να συνδυαστούν χωρίς προβλήματα.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε: όταν χρησιμοποιείτε αλκοολούχα βάμματα, δεν συνιστάται να τα καταναλώνετε με άδειο στομάχι, ειδικά εάν έχετε προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα.

Πρόληψη της προστατίτιδας

Η πρόληψη είναι πάντα ευκολότερη και πιο κερδοφόρα από τη θεραπεία αργότερα. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε μερικά απλά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ανάπτυξη και τις επιπλοκές της προστατίτιδας:

 • Προσπαθήστε να μην καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διακοπή, ειδικά σε μια δυσάρεστη θέση.
 • Αποφύγετε την υποθερμία, ειδικά στην πυελική περιοχή.
 • Επίσης, αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα και την κατακράτηση ούρων - συμβάλλουν πολύ στην ανάπτυξη αυτής της ασθένειας.

Επίσης, η τακτική σωματική δραστηριότητα, η οποία βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα πυελικά όργανα, θα είναι ένα πολύ καλό προληπτικό μέτρο. Μια σωστή, καλά λαδωμένη δίαιτα θα συμβάλει επίσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα σημεία θα σας επιτρέψουν να αποφύγετε πολλές ασθένειες που περιμένουν ένα άτομο μετά από 30 χρόνια.

Θυμηθείτε, αντί να διαγνώσετε τον εαυτό σας και να προσπαθήσετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο σπίτι, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο θεραπευτή! Έτσι, θα αποφύγετε πολλά προβλήματα και πιθανές επιπλοκές.