Αποτελεσματικές μέθοδοι στη σύνθετη θεραπεία της προστατίτιδας

Αυτή η ασθένεια είναι μια από τις πιο συχνές μεταξύ των αρσενικών παθολογιών, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικής φύσης (οξεία παθολογία και βραδύτητα). Αυτή η επίθεση εμφανίζεται για διάφορους λόγους.

Όμως, ανεξάρτητα από τις αιτίες των παθολογιών, ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε πολύπλοκη θεραπεία για τη θεραπεία μιας τέτοιας ασθένειας προκειμένου να επουλωθεί από αυτήν την ασθένεια χωρίς ίχνος.

Εδώ, στο άρθρο, αποκαλύπτονται πολλές πτυχές αυτής της θεραπείας, πόσο αποτελεσματική είναι η εφαρμογή της. Έχουν τεθεί επίσης ερωτήσεις σχετικά με τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιεί το ιατρικό επάγγελμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε την οξεία προστατίτιδα

Αυτή η παθολογία δεν είναι δύσκολο να διαγνωστεί. Έχει τέτοια χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να συγχέονται: πόνος στην περινεϊκή περιοχή, δυσφορία κατά την ούρηση. Η θεραπεία ενός οξέος τύπου παθολογίας περιλαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία με αντιβιοτικά και ένα αντιφλεγμονώδες σύμπλεγμα.

Η εξέταση με υπερήχους σας επιτρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος και τη βιολογική κατάσταση του προστάτη. Σε περίπτωση συμπτωμάτων σύνθετης και οξείας δηλητηρίασης, ο ασθενής πρέπει να παραπεμφθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Ελαφρύτερες μορφές οξείας προστατίτιδας μπορούν να αντιμετωπιστούν σε εξωτερικούς ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μερικές φορές εμφανίζονται επιπλοκές, δηλαδή:

 • η ανάπτυξη οξείας φάσης σε χρόνια ·
 • πυώδης φλεγμονή του προστάτη.

Τις περισσότερες φορές, με την κατάλληλη θεραπεία, η πλήρης ανάρρωση εμφανίζεται σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα με τη χρήση έγκαιρης θεραπείας. Ωστόσο, οι εστίες ανάπτυξης αυτών των ιστών που μπορούν να βλάψουν το όργανο μπορεί να παραμείνουν μέσα στον αδένα. Για να προσδιορίσετε εάν είναι, είναι δυνατόν να μάθετε με τη διεξαγωγή ενός ορθικού υπερήχου.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη χρόνια προστατίτιδα

Η παθολογία αναπτύσσεται συνήθως χωρίς έντονα συμπτώματα, μερικές φορές για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, που υπολογίζεται σε χρόνια. Ίσως η εμφάνιση τέτοιων συμπτωμάτων:

 • την εμφάνιση αυξημένης παραγωγής ούρων ·
 • τραβώντας πόνο στην κάτω κοιλιακή κοιλότητα
 • δυσλειτουργία της διαδικασίας εκσπερμάτωσης.

Η θεραπεία αυτής της παθολογίας πραγματοποιείται με αντιβιοτικά για περίπου 5-7 εβδομάδες. Η πορεία της σύνθετης θεραπείας για προστατίτιδα περιλαμβάνει επίσης τη χρήση παραγόντων που διεγείρουν διαδικασίες επισκευής ιστών και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Οι γιατροί στο συγκρότημα συνταγογραφούν επίσης φάρμακα άλφα-αποκλεισμού που μειώνουν την διέγερση του προστάτη. Μεταξύ των μεθόδων φυσιοθεραπείας, οι πιο δημοφιλείς για αυτήν την ασθένεια είναι συνεδρίες θεραπείας με μικροκύματα και μυοδιέγερση.

Θεραπεία της ασυμπτωματικής χρόνιας προστατίτιδας

Αυτός ο τύπος παθολογίας αναπτύσσεται χωρίς να δείχνει σημάδια. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η ασυμπτωματική προστατίτιδα δεν χρειάζεται επείγουσα θεραπεία.

Αρκεί να κάνουμε κάποιες προληπτικές διαδικασίες. Η πρόληψη συνεπάγεται επίσης μια σωστή διατροφή, έναν ενεργό τρόπο ζωής, την αποφυγή αλκοόλ και τη λήψη παρασκευασμάτων βιταμινών.

Σύνθετη θεραπεία χρόνιας μη βακτηριακής προστατίτιδας

Στο θεραπευτικό σύμπλεγμα για τη θεραπεία αυτής της παθολογίας, τέτοια μέσα και μέθοδοι χρησιμοποιούνται ως:

 • αντιβακτηριακά φάρμακα
 • συνεδρίες διαφόρων τύπων φυσιοθεραπείας.
 • συλλογή βοτάνων και διαφορετικών τύπων φυτοπαρασκευασμάτων ·
 • Αντιφλεγμονώδης θεραπεία.

Τα σημάδια της παθολογίας είναι πολύ παρόμοια με τα συμπτώματα της συνηθισμένης προστατίτιδας, μια αργή μορφή.

Οι πιο σχετικοί τύποι σύνθετης θεραπείας σήμερα

Οι πιο δημοφιλείς τύποι σύνθετης θεραπείας για προστατίτιδα είναι:

 • αντιβακτηριακό σύμπλεγμα
 • αντιφλεγμονώδη φάρμακα
 • ανοσοσύμπλεγμα
 • συνεδρίες φυσιοθεραπείας
 • θεραπείες μασάζ
 • λειτουργία.

Ποιες είναι όλες οι μέθοδοι;

Αντιφλεγμονώδης θεραπεία

κάψουλες και δισκία για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Το σύνθετο πρόγραμμα θεραπείας παρέχει τη χρήση διαφόρων φαρμάκων που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Βασικά, είναι ειδικά εργαλεία, για παράδειγμα:

 • κεριά με πρόπολη (φάρμακα ευρέος φάσματος, καταστέλλουν τη φλεγμονώδη διαδικασία, αυξάνουν την ανοσία του σώματος).
 • υπόθετα με ιχθυόλη (χρησιμοποιούνται για αργές μορφές παθολογίας, αυξάνουν την κυκλοφορία των ροών του αίματος και έχουν αναλγητικές ιδιότητες).

Αντιβακτηριακή θεραπεία

Με αυτήν τη θεραπεία, χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά. Θεωρούνται η βάση ολόκληρης της πορείας της σύνθετης θεραπείας σε όλες τις περιπτώσεις αυτής της παθολογίας, ειδικά στην οξεία προστατίτιδα. Αυτός ο τύπος προστατίτιδας μπορεί να θεραπευτεί πλήρως με τη χρήση τέτοιων φαρμάκων, εάν είχαν συνταγογραφηθεί σωστά. Και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές.

Το κύριο πράγμα σε αυτήν την περίπτωση είναι η σωστή επιλογή αντιβακτηριακών φαρμάκων. Αυτό λαμβάνει υπόψη πόσο ευαίσθητοι μικροοργανισμοί είναι σε αυτό το φάρμακο, οι δυνατότητες του φαρμάκου και η ευαισθησία του σώματος του ασθενούς σε αυτό.

Η ασφάλεια του φαρμάκου για τον ασθενή πρέπει να είναι το κύριο κατά τη συνταγογράφηση, ειδικά εάν το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια σειρά αντιβακτηριακών φαρμάκων συνταγογραφείται με εμφανή συμπτώματα μολυσματικής βλάβης. Σε αυτήν την περίπτωση, η θερμοκρασία του σώματος του ασθενούς αυξάνεται, εμφανίζονται πόνοι στο περίνεο.

Τα αντιβακτηριακά μέσα από μια σειρά μακρολιδίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη σύγχρονη ιατρική. Αυτά τα φάρμακα έχουν ιδιότητες διείσδυσης στον ιστό. Αυτή η ικανότητα τους επιτρέπει να ξεπεράσουν τους φραγμούς των ιστών στον προστάτη και να μπουν κατευθείαν στις εστίες της φλεγμονής.

Αυτή η θεραπεία πραγματοποιείται, κατά κανόνα, για δύο εβδομάδες, όχι περισσότερο. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση στο τέλος του μαθήματος, τότε η χρήση του προϊόντος πρέπει να διακοπεί. Εάν οι αλλαγές προς την αποτελεσματικότητα είναι αισθητές, τότε η θεραπεία με το συνταγογραφούμενο φάρμακο μπορεί να συνεχιστεί έως ότου συμβεί πλήρης επούλωση.

Ανοσοδιεγερτική θεραπεία

Εκτός από τις μεθόδους θεραπείας που περιγράφηκαν προηγουμένως, οι γιατροί συχνά συνταγογραφούνται ανοσοδιεγερτικά φάρμακα, τα φάρμακα για προστατίτιδα είναι φθηνά και αποτελεσματικά. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η μείωση της ανοσίας του σώματος ή η προστατευτική λειτουργία μεμονωμένων οργάνων οδηγεί γρήγορα στην ανάπτυξη βακτηριακών μορφών προστατίτιδας.

Επομένως, είναι απαράδεκτο να ξεχνάμε τους ανοσοδιαμορφωτικούς παράγοντες. Τέτοια φάρμακα σε σύνθετη θεραπεία συνταγογραφούνται όταν ανιχνεύονται διάφορες μορφές παθολογίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνταγογραφούνται φάρμακα που έχουν ψευδάργυρο στη χημική σύνθεση. Είναι αυτό το στοιχείο που έχει την ικανότητα να καταστρέφει επιβλαβή βακτήρια και ιούς.

Τα ανοσοδιεγερτικά φυτικά παρασκευάσματα δεν είναι λιγότερο δημοφιλή εδώ. Μεταξύ αυτών, η προετοιμασία της Echinacea αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν θεραπείες που είναι συνδυασμός πολλών φυτών.

Ενισχύουν καλά τις ανοσοποιητικές δυνάμεις του σώματος. Εάν ο ασθενής έχει χρόνιο τύπο παθολογίας, οι αντιβακτηριακοί παράγοντες περιλαμβάνονται στο σύμπλεγμα. Τα ανοσοποιητικά φάρμακα δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, συμβάλλουν στην ενοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας των παθολόγων και στην πρόληψη της υποτροπής της νόσου.

Μερικές φορές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σύνθετα παρασκευάσματα που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και φυτικές ουσίες. Τέτοια κεφάλαια βοηθούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάκαμψης στα προσβεβλημένα όργανα, ενισχύοντας την ικανότητα να αντιστέκονται σε κάθε είδους λοιμώξεις.

Φυσιοθεραπεία

Είναι εξίσου σημαντικό να χρησιμοποιείτε φυσιολογικές διαδικασίες στο σύμπλεγμα θεραπείας προστατίτιδας. Μια τέτοια θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην πολύπλοκη θεραπεία και να επιταχύνει την «εργασία» των φαρμάκων, η οποία τελικά επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της θεραπείας είναι τα ακόλουθα σημεία:

 1. Η φυσιοθεραπεία βελτιώνει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος και αυτό βοηθά στη γρήγορη διάλυση των φλεγμονωδών διηθημάτων. Εξασφαλίζεται επίσης η απρόσκοπτη ροή φαρμάκων.
 2. Η βελτιωμένη μεταβολική διαδικασία έχει θετική επίδραση στην αποκατάσταση του προστάτη.
 3. Η διαπερατότητα των κυττάρων της μεμβράνης διευκολύνει την είσοδο φαρμάκων.

Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι φυσικοθεραπείας είναι:

 • Συνεδρίες γαλβανισμού (συνεχές ρεύμα χαμηλής ισχύος).
 • Διαδικασίες ηλεκτροδιέγερσης (προκαλούν μυϊκές συσπάσεις).
 • UHF (δράση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου υψηλής συχνότητας).
 • Μικροκύματα (δράση υπερήχων κυμάτων);
 • Μαγνητική θεραπεία (ρεύμα χαμηλής συχνότητας με σταθερό μαγνητικό πεδίο).

Μασάζ προστάτη

μασάζ προστάτη για προστατίτιδα

Αυτή η διαδικασία είναι επίσης μία από τις θεραπείες φυσιοθεραπείας για προστατίτιδα. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι μασάζ. Σύμφωνα με ειδικούς, οι τακτικές συνεδρίες μασάζ προστάτη βοηθούν στην αποφυγή στασιμότητας σε αυτό, στη βελτίωση των διαδικασιών αφαίρεσης των εκκρίσεων του προστάτη. Αυτή η διαδικασία αντενδείκνυται μόνο όταν:

 • Η προστατίτιδα είναι οξεία βακτηριακή φύση (η μόλυνση μπορεί να γίνει πιο διαδεδομένη).
 • υπήρχαν επιπλοκές που σχετίζονται με παθολογίες του πρωκτού.

Τεχνική για την εκτέλεση αυτού του τύπου μασάζ

Οι συνεδρίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένο επαγγελματία - ουρολόγο ή ανδρολόγο. Αυτή η απαίτηση είναι απαραίτητη για την αποφυγή βλαβών. Για τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ξεκάθαρα τη θέση του προστάτη και τις αιτίες της δυσλειτουργίας του. Μασάζ:

 • επιταχύνει τη διείσδυση φαρμάκων στον ιστό του προστάτη.
 • προάγει την αυξημένη ροή του αίματος.
 • επηρεάζει θετικά τους μυς του αδένα.

Χειρουργική επέμβαση

χειρουργική επέμβαση για προστατίτιδα

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη με την ανάπτυξη διαφόρων επιπλοκών της παθολογίας.

Για παράδειγμα, ένα τέτοιο προβληματικό φαινόμενο είναι ο σχηματισμός αποστημάτων και εστιών πυώδους φλεγμονής, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με αυτόν τον τρόπο. Η χειρουργική θεραπεία είναι επίσης απαραίτητη όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η ικανότητα ούρησης από τον ουρηθρικό σωλήνα με απότομη κατακράτηση ούρων που συμβαίνει όταν η ουρήθρα περάσει.

Μια επέμβαση είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που αναπτύσσονται μη αναστρέψιμες διαδικασίες, για παράδειγμα, υπερπλασία του προστάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, η χειρουργική μέθοδος θεραπείας είναι η πιο αποτελεσματική. Με αυτό, το μέγεθος του όγκου και τα σημάδια της παθολογίας μειώνονται.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, αν και οι περισσότεροι άνδρες ασθενείς δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Στη σύγχρονη ιατρική, υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρουργικών επεμβάσεων, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από πολλούς λόγους που καθορίζει ο γιατρός ως αποτέλεσμα της εξέτασης.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες

Αυτή η μέθοδος αξίζει να τονιστεί ξεχωριστά. Η επιστημονική ιατρική δεν θεωρεί ότι οι λαϊκές θεραπείες είναι αποτελεσματικές και σωστές, αν και μερικές από αυτές είναι αρκετά αποτελεσματικές και δεν δίνουν επιπλοκές. Για παράδειγμα, οι παθολογίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας τον γνωστό μαϊντανό.

Χύνεται με ένα λίτρο βραστό νερό, τίθεται στη φωτιά και συνεχίζει να μαγειρεύεται σε αργή φλόγα για το ένα τρίτο της ώρας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο γρασίδι, αλλά και σπόρους. Μπορείτε να φτιάξετε ένα βάμμα από τους σπόρους.

Πρέπει να θυμόμαστε μόνο ότι η προστατίτιδα είναι μια σοβαρή παθολογία. Δεν θα εξαφανιστεί με το κύμα ενός μαγικού ραβδιού. Ακόμη και με την εξαφάνιση προφανών συμπτωμάτων παθολογίας, η διαδικασία μπορεί να περάσει απαρατήρητη για τον ασθενή και "μια ωραία μέρα" ξαφνικά εκδηλώνεται με οξεία φλεγμονή ή άλλο πρόβλημα.

Γι 'αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητο να υποβληθείτε σε μια ολοκληρωμένη θεραπεία υψηλής ποιότητας, η οποία περιλαμβάνει:

 1. επίσκεψη σε εξειδικευμένο και έμπειρο ειδικό.
 2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε αυστηρά την πορεία της θεραπείας που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός.

Μόνο με την περίπλοκη θεραπεία της προστατίτιδας είναι δυνατόν να απαλλαγούμε εντελώς από αυτήν την ασθένεια και να έχουμε καλή υγεία για πολλά χρόνια.