Προστατίτιδα

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του προστάτη, η οποία είναι αρκετά συχνή αυτές τις μέρες.

κανόνας και φλεγμονή του προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας αρσενικός οργανισμός και επομένως η ασθένεια είναι επίσης καθαρά αρσενική.

Γιατί χρειάζεται ένας προστάτης; Ο προστάτης αδένας είναι υπεύθυνος για τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • παράγει ένα υγρό μέρος του σπέρματος με τους μυς του αυχένα της ουροδόχου κύστης.
 • παράγει έναν εσωτερικό σφιγκτήρα ·
 • σχηματίζει τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη.

Ο προστάτης αδένας ή απλά ο προστάτης βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, η ουρήθρα περνά μέσω του προστάτη και επομένως ο προστάτης βρίσκεται γύρω από τον ουροποιητικό σωλήνα. Και δεδομένου ότι ο προστάτης διογκώνεται κατά τη διάρκεια της φλεγμονής, συμπιέζει το ουροποιητικό κανάλι και καθιστά δύσκολη την ούρηση. Άνδρες άνω των σαράντα ετών πάσχουν πολύ συχνά από προστατίτιδα, αυτό είναι συνέπεια της δυσλειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος.

Παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη προστατίτιδας:

 • υποθερμία;
 • μεταδοτικές ασθένειες;
 • χρήση αλκοόλ και καπνού ·
 • τραύμα και ορμονικές διαταραχές
 • καθιστική εργασία
 • κατακράτηση ούρων.

Η προστατίτιδα χωρίζεται σε διάφορους τύπους:

 1. Οξεία βακτηριακή προστατίτιδα: εμφανίζεται κατά τη διάρκεια βλάβης στους ιστούς του προστάτη με Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus κ. λπ.
 2. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά τα βακτήρια είναι εκπρόσωποι μιας υγιούς μικροχλωρίδας και ζουν στο δέρμα μας και στο στομάχι, αλλά μπαίνοντας στους ιστούς του προστάτη, προκαλούν φλεγμονή. Τα κύρια συμπτώματα της οξείας βακτηριακής προστατίτιδας είναι η ναυτία και ο πόνος στη βουβωνική χώρα και το κάτω μέρος της πλάτης, συχνές εκδρομές στην τουαλέτα και πόνος κατά την ούρηση, δηλητηρίαση του σώματος και μείωση της ποιότητας της στύσης, σημάδια αίματος στα ούρα.
 3. Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα: εμφανίζεται λόγω τραυματισμών του ουροποιητικού συστήματος ή της παρουσίας λοιμώξεων στα όργανα.
 4. Τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας εκδηλώνονται ως πόνος κατά την απέκκριση των ούρων και συχνή ώθηση, δυσφορία στη βουβωνική χώρα, παρουσία αίματος στο σπέρμα, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος κατά 0, 5 - 1 βαθμούς Κελσίου.

Η χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα συμβαίνει λόγω της ανύψωσης βαριών αντικειμένων με πλήρη ουροδόχο κύστη, με αποτέλεσμα τα ούρα να εισέρχονται στον προστάτη, σπασμοί των πυελικών μυών, έτσι - αυξημένη πίεση στον προστάτη, τραυματισμός. Τα συμπτώματα είναι επίσης πόνος κατά την ούρηση και μόνο με εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να εντοπιστεί μια μολυσματική διαφορά.

Χρόνια προστατίτιδα

Η χρόνια προστατίτιδα είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που, σε αντίθεση με την προστατίτιδα, φέρνει μαζί της μια σειρά ασαφών ερωτήσεων. Τι είναι η χρόνια προστατίτιδα; Η χρόνια προστατίτιδα είναι η παρουσία φλεγμονής στον προστάτη αδένα, η οποία χαρακτηρίζεται από διάφορες αλλαγές ιστών και λειτουργικές διαταραχές του προστάτη, τη δραστηριότητα του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Η χρόνια προστατίτιδα είναι από τις πρώτες στις ασθένειες του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Η ταξινόμηση της χρόνιας προστατίτιδας χωρίζεται σε διάφορα υποείδη:

 • οξεία βακτηριακή προστατίτιδα
 • χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα
 • χρόνια αβακτηριακή προστατίτιδα
 • φλεγμονώδης προστατίτιδα με αύξηση των λευκοκυττάρων στις εκκρίσεις του προστάτη.
 • μη φλεγμονώδης διαδικασία χωρίς αύξηση των λευκοκυττάρων.
 • φλεγμονή του προστάτη χωρίς συμπτώματα, η οποία ανιχνεύεται τυχαία.

Μια λοίμωξη που προκαλείται από νευροεγκεφαλικές διαταραχές προκαλεί και προκαλεί την ανάπτυξη χρόνιας προστατίτιδας. Οι αιμοδυναμικές διαταραχές προκαλούν μείωση της ανοσίας μέσω αυτοάνοσων και βιοχημικών διεργασιών. Παράγοντες στην ανάπτυξη χρόνιας προστατίτιδας είναι χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής που προκαλούν μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος, συχνή υποθερμία και καθιστική εργασία, ακανόνιστη σεξουαλική ζωή ή συνεχής παρουσία ουρηθρικού καθετήρα είναι επίσης επικίνδυνοι. Επίσης, σημαντικοί και επικίνδυνοι αιτιολογικοί παράγοντες της νόσου θα είναι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, κυτοκίνες, βακτήρια χαμηλής μοριακής πολυπεπτιδικής φύσης, που επηρεάζουν τη λειτουργική δραστηριότητα των ανοσοκυττάρων.

Ένας από τους κύριους λόγους για την ανάπτυξη μη φλεγμονωδών μορφών χρόνιας προστατίτιδας είναι η δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους.

Χρόνια συμπτώματα προστατίτιδας

ΣημάδιαΗ χρόνια προστατίτιδα είναι πόνος και δυσφορία, δυσλειτουργία ούρησης και σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Η παρουσία πόνου στην πυελική περιοχή, το περίνεο και τη βουβωνική χώρα. Ο πόνος παρατηρείται συχνά στον πρωκτό και στον όσχεο. Η σεξουαλική ζωή διακόπτεται και η λίμπιντο επίσης μειώνεται, αλλά αυτά τα σημεία δεν παρατηρούνται σε όλους τους ασθενείς. Η χρόνια προστατίτιδα είναι εναλλάξιμη στη φύση, τα συμπτώματα επιδεινώνονται και μετά σιγάζονται. Γενικά, τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας είναι παρόμοια με τα στάδια της φλεγμονώδους διαδικασίας. Ο πόνος στο όσχεο και στη βουβωνική χώρα είναι χαρακτηριστικό του εξιδρωματικού σταδίου, καθώς και συχνή ούρηση, επιταχυνόμενη έκρηξη σπέρματος και επώδυνες στύσεις. Το εναλλακτικό στάδιο χαρακτηρίζεται από πόνο στο υπερωβικό τμήμα, φυσιολογική ούρηση και με επιταχυνόμενη έκρηξη σπέρματος, δεν παρατηρείται πόνος κατά τη διάρκεια των στύσεων. Στο πολλαπλασιαστικό στάδιο, μπορούμε επίσης να δούμε αυξημένη ούρηση και η διαδικασία εκσπερμάτωσης είναι ελαφρώς καθυστερημένη. Στο στάδιο της σκλήρυνσης του προστάτη, εκτός από τις κυστιατρικές αλλαγές, ο ασθενής έχει πόνο στο υπερωβικό τμήμα, συχνή ούρηση και η εκσπερμάτωση του σπέρματος επιβραδύνεται ή απουσιάζει εντελώς. Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι τα στάδια και οι διαταραχές που περιγράφονται παραπάνω δεν εμφανίζονται πάντα και όχι για όλους.

Για τη διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας, δεδομένου ότι πολύ συχνά η ασθένεια είναι ασυμπτωματική, μια σειρά από εξετάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις θα βοηθήσουν. Η εξέταση είναι επίσης σημαντική για να βοηθήσει τον γιατρό να εντοπίσει την ένταση των συμπτωμάτων, του πόνου και των διαταραχών των ούρων. Η εργαστηριακή εξέταση της χρόνιας προστατίτιδας βοηθά στη διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας και πιθανής μόλυνσης του προστάτη με άτυπη βακτηριακή και μυκητιακή χλωρίδα και ιούς. Εάν δεν υπάρχει βακτηριακή ανάπτυξη στις εκκρίσεις του προστάτη με αυξημένο αριθμό λευκοκυττάρων, είναι απαραίτητο να αναλυθεί για χλαμύδια. Η μικροσκοπική εξέταση βοηθά στην αποκάλυψη του αριθμού των λευκοκυττάρων και της βλέννας, του Trichomonas και του επιθηλίου κατά την έκκριση της ουρήθρας. Το μυστικό που λαμβάνεται μετά το μασάζ του προστάτη λαμβάνεται για βακτηριολογική εξέταση και, σύμφωνα με τα αποτελέσματά του, προσδιορίζεται η φύση της νόσου. Είναι επίσης σημαντικό να διεξαχθεί μια ανοσολογική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας βοηθούν στον προσδιορισμό του σταδίου της νόσου και στην παρακολούθηση της επίδρασης της θεραπείας. Η οργανική μελέτη της χρόνιας προστατίτιδας βοηθά στον προσδιορισμό του σταδίου και της μορφής της νόσου με περαιτέρω παρατήρηση καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Η εξέταση με υπερήχους επιτρέπει τη μελέτη του μεγέθους και του όγκου του προστάτη, τη δομή της κύστης και τις σκληρυντικές αλλαγές στο όργανο, τον βαθμό επέκτασης και την πυκνότητα του περιεχομένου των σπερματικών κυστιδίων. Μυογραφία μυϊκού και πυελικού εδάφους συν πληροφορίες για ύποπτες νευρογενείς διαταραχές των ούρων. Πραγματοποιείται μελέτη ακτινογραφίας για να διευκρινιστεί η αιτία της έναρξης και η πορεία της περαιτέρω θεραπείας της χρόνιας προστατίτιδας. Η υπολογιστική τομογραφία των πυελικών οργάνων πραγματοποιείται προκειμένου να αποκλειστούν οι παθολογικές αλλαγές στη σπονδυλική στήλη και τα πυελικά όργανα. Τα διαγνωστικά ως τρόπος αποκλεισμού μιας ασθένειας που δεν είναι κατάλληλη για συμπτώματα βοηθούν στον προσδιορισμό της φύσης της παθολογικής διαδικασίας: με φλεγμονώδεις διεργασίες σε άλλα όργανα. με ασθένειες του ορθού. με σεξουαλικές δυσλειτουργίες. με νευροψυχιατρικές διαταραχές, για παράδειγμα, κατάθλιψη ή αντανακλαστική συμπαθητική δυστροφία.

Χρόνια θεραπεία προστατίτιδας

Η θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας πρέπει να είναι συνεπής και ολοκληρωμένη. Πρώτον, απαιτείται η αλλαγή του συνήθους τρόπου ζωής και σκέψης του ασθενούς. Εξαλείψτε επίσης την επίδραση επιβλαβών παραγόντων όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, η υποθερμία. Έτσι, σταματάμε την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου και προκαλούμε σύντομα την ανάρρωση. Ακόμη και στο προπαρασκευαστικό στάδιο της θεραπείας, η διατροφική τήρηση και η δημιουργία σεξουαλικής ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο. Το επόμενο κύριο μάθημα για τη θεραπεία της νόσου είναι η χρήση ναρκωτικών. Μια τέτοια σωστή προσέγγιση για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας θα βοηθήσει όχι μόνο στην καταπολέμηση της νόσου, αλλά θα αυξήσει επίσης την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης της προστατίτιδας. Η χρόνια προστατίτιδα γενικά δεν απαιτεί νοσηλεία, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις χρόνιας προστατίτιδας, η θεραπεία σε εσωτερικούς ασθενείς είναι πιο ευεργετική και πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία εξωτερικών ασθενών. Η θεραπεία με φάρμακα οδηγεί στη δημιουργία καλής κυκλοφορίας του αίματος στα πυελικά όργανα, φέρνει ορμόνες και το ανοσοποιητικό σύστημα σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται αντιβακτηριακά φάρμακα και ανοσορυθμιστές, αγγειοδιασταλτικά και μασάζ προστάτη. Η αντιβακτηριακή χρήση φαρμάκων είναι η βάση για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας. Δυστυχώς, όμως, έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας, αλλά όχι για όλους τους τύπους προστατίτιδας. Στη χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα, η αντιβακτηριακή θεραπεία είναι αποτελεσματική, στη χρόνια αβακτηριακή προστατίτιδα, χρησιμοποιείται μια πορεία εμπειρικής αντιβακτηριακής θεραπείας.

Προς το παρόν, η τοπική φυσική θεραπεία είναι πολύ σημαντική. Η φυσιοθεραπεία με λέιζερ, λάσπη και ηλεκτροφόρηση θεωρείται η πιο αποτελεσματική. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βασίζεται στην αντισυμφορητική και βακτηριοστατική δράση. Η θεραπεία με λέιζερ χαμηλής ενέργειας διεγείρει τη μικροκυκλοφορία στους ιστούς του προστάτη και η θεραπεία με λέιζερ έχει επίσης βιοδιέγερση. Ελλείψει αντενδείξεων, χρησιμοποιούνται θεραπευτικά μασάζ προστάτη.

Η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη θεραπεία της προστατίτιδας, καθώς η ασθένεια επηρεάζει όλο και περισσότερους νεαρούς άνδρες. Μια ένδειξη για χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η σκλήρυνση του σπερματικού φυματίου · αυτοί οι ασθενείς συχνά συμβουλεύονται έναν γιατρό με σημεία έλλειψης σεξουαλικών αισθήσεων και εκσπερμάτωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πραγματοποιείται εκτομή του σπερματικού σωλήνα. Επίσης, η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται για σκλήρυνση της ουροδόχου κύστης και του προστάτη.

Συμπτώματα προστατίτιδας

Πολύ συχνά, οι άνδρες που πάσχουν από προστατίτιδα παραπονούνται για πυρετό και αυξημένη θερμοκρασία σώματος, ακόμη και αν η θερμοκρασία που μετράται κάτω από το βραχίονα είναι φυσιολογική, τότε πολύ συχνά η θερμοκρασία στον πρωκτό θα αυξηθεί. Ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, στην κάτω κοιλιακή χώρα, στο περίνεο, στον πρωκτό και στον όσχεο χρησιμεύει επίσης ως σήμα για να πάει στο γιατρό. Ακόμη πιο συχνή ούρηση, υπάρχουν κράμπες και αίσθημα καύσου κατά την ούρηση. Υπάρχει επιδείνωση της γενικής κατάστασης, αδυναμία, πόνος στους μύες και τα οστά, σοβαροί πονοκέφαλοι.

Με φλεγμονή του προστάτη στους άνδρες, η ούρηση είναι δύσκολη, η οποία συχνά συνοδεύεται από κατακράτηση ούρων. Η δυσκοιλιότητα, που συμβαίνει λόγω της συμπίεσης του ορθού από έναν διευρυμένο αδένα, είναι χαρακτηριστικό της νόσου.

Θεραπεία της προστατίτιδας

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, πρέπει να βεβαιωθείτε για τη διάγνωση ακριβώς. Οι ελάχιστοι χειρισμοί που πρέπει να πραγματοποιούνται είναι η μέτρηση της θερμοκρασίας στον πρωκτό, η διάγνωση και η ψηλάφηση του βουβωνικού περινέου των λεμφαδένων, μια γενική κλινική εξέταση αίματος και μια γενική εξέταση ούρων. Θα πρέπει επίσης να πάρετε επιχρίσματα από την ουρήθρα και βακτηριοσκόπηση των ούρων και των ιζημάτων. Επιπρόσθετα, πραγματοποιείται διαρθρωτικό υπερηχογράφημα του προστάτη.

Στον πρωκτό, η θερμοκρασία συνήθως αυξάνεται και διαφέρει από τη θερμοκρασία των λειτουργιών με το ποντίκι κατά περίπου ένα βαθμό. Κατά την ανάλυση των ούρων, σημειώνεται υπέρβαση του δείκτη του αριθμού των λευκοκυττάρων. Στις εξετάσεις αίματος, επισημαίνονται επίσης ορισμένες αλλαγές, για παράδειγμα, ο αριθμός των ηωσινόφιλων μειώνεται και εμφανίζεται ουδετερόφιλη λευκοκυττάρωση. Σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή, η σήψη παρατηρείται συχνά με επιπλοκές της προστατίτιδας.

Κατά την ψηλάφηση του περινέου, ο ασθενής αισθάνεται πόνο, ο ασθενής έχει αύξηση στους βουβωνικούς λεμφαδένες. Ο προστάτης αδένας διογκώνεται κατά την ψηλάφηση, πρήζεται και ζεσταίνει στην αφή, και μερικές φορές με ετερογενείς φλεγμονώδεις σφραγίδες. Εάν ο προστάτης είναι φλεγμονή, δεν γίνεται βιοψία και μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω η λοίμωξη.

Η θεραπεία της προστατίτιδας συνίσταται στη χρήση αντιβιοτικών έναντι μικροοργανισμών που είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες αυτής της ασθένειας. Τα αντιπυρετικά φάρμακα συνταγογραφούνται επίσης για τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και τη χρήση μαλακτικών καθαρτικών για τη διευκόλυνση των κινήσεων του εντέρου. Ο ασθενής συνταγογραφείται μια πορεία μασάζ, η οποία συνίσταται στη συμπίεση της φλεγμονώδους έκκρισης με τα δάχτυλα, τη συμπίεση στους αγωγούς και τελικά στην ουρήθρα. Το προστάτη μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έχει καλή επίδραση στον μυϊκό τόνο του προστάτη.

Πρόληψη της προστατίτιδας

Πρώτα απ 'όλα, για την πρόληψη της προστατίτιδας, πρέπει να περιορίσετε τον εαυτό σας στα τρόφιμα και να εφαρμόσετε μια ειδική διατροφή. Πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή τρόφιμα όπως μαϊντανό, σπαράγγια, φράουλες και αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά και ούτω καθεξής, τότε θα πρέπει να είναι σκληρές ποικιλίες. Θα πρέπει επίσης να αποκλείσετε τις κακές συνήθειες και το αλκοόλ, τα πικάντικα τρόφιμα. Με την επιδείνωση της νόσου, είναι πολύ σημαντικό να αποκλειστεί η σεξουαλική ζωή.

Για την πρόληψη της προστατίτιδας, είναι απαραίτητο να αποκλειστούν όλοι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή του, δηλαδή: να τηρείτε την κατάλληλη διατροφή, να αποκλείετε τις κακές συνήθειες και να έχετε μια κανονική σεξουαλική ζωή, καθώς αυτό δεν επιτρέπει τη συσσώρευση σπέρματος. Κάθε νεαρός άντρας πρέπει να γνωρίζει ότι η ασυμφωνία στη σεξουαλική επαφή είναι κακό για τον προστάτη. Η ενεργός σεξουαλική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Χρησιμοποιήστε έτσι την αντισύλληψη. Παρακολουθήστε τα έντερα και πηγαίνετε τακτικά στην τουαλέτα. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η εργασία: εάν συνδέεται με έναν καθιστικό τρόπο, τότε χρειάζεστε σωματική δραστηριότητα, το τζόκινγκ θα είναι επίσης βολικό, κολύμπι και τένις. Επίσης, μην ξεχνάτε τις καθημερινές βόλτες στον καθαρό αέρα, αυτό είναι πολύ ευεργετικό για ολόκληρο το σώμα. Η υποθερμία επηρεάζει δυσμενώς το ανοσοποιητικό σύστημα και σε αυτό το σημείο προχωρά η μόλυνση. Θα πρέπει να εξεταστείτε από έναν ουρολόγο, ακόμη και αν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό.

Η έγκαιρη θεραπεία κάθε ουρογεννητικής λοίμωξης θα βοηθήσει στην εξάλειψη της αιτίας της ανάπτυξης προστατίτιδας.

Λαϊκές θεραπείες για την πρόληψη της προστατίτιδας είναι επίσης δημοφιλείς, βάσει αυτών, διακρίνονται συνταγές όπως η συμπερίληψη στη διατροφή του μελιού, των ξηρών καρπών και των ξηρών καρπών, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Σπόροι κολοκύθας και κρεμμύδια, πλιγούρι βρώμης και θαλασσινά, συκώτι και μήλα είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και ως εκ τούτου έχουν μια ειδική, σημαντική αξία και μεγάλα οφέλη για τον προστάτη. Προσθέστε στις παραπάνω συμβουλές: αδειάστε εντελώς το στομάχι σας και αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Αυτό θα βοηθήσει προϊόντα όπως το κεφίρ, φυτικό έλαιο και φυτικές ίνες. Ξεχωριστά, είναι απαραίτητο να αναφερθούν τα οφέλη των ασκήσεων για τους οικείους μυς.

Οι ασκήσεις για την πρόληψη της προστατίτιδας είναι εύκολες και δεν απαιτούν ειδική προσαρμογή, μπορούν να εκτελεστούν οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Εδώ είναι ένα παράδειγμα μερικών από αυτά: εκτελέστε τις κινήσεις του περινέου σαν να τραβάτε στο ορθό. τεντώστε τους μυς του περινέου, προσπαθώντας να σταματήσετε την ούρηση, κρατήστε τους σε αυτήν τη θέση για όσο το δυνατόν περισσότερο. ενώ ξαπλώνετε, σηκώστε τη λεκάνη και κρατήστε την για είκοσι ή τριάντα δευτερόλεπτα, επαναλάβετε αυτές τις κινήσεις μέχρι να αισθανθείτε πόνο και κόπωση στους γλουτούς. Τέτοιες απλές ασκήσεις θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα για το σώμα σας.