Προετοιμασίες για τον προστάτη

Ο προστάτης, επίσης γνωστός ως προστάτης, είναι ένα παράξενο όργανο που αποτελεί μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Το σχήμα του προστάτη συχνά συγκρίνεται με ένα βρώσιμο κάστανο, επειδή μοιάζει με έναν πεπλατυσμένο κώνο.

Η προστατίτιδα, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και ο καρκίνος του προστάτη είναι οι τρεις κύριες ασθένειες του προστάτη. Και οι τρεις ασθένειες μπορούν να συνυπάρχουν στον ίδιο προστάτη ταυτόχρονα. Δηλαδή, η παρουσία προστατίτιδας δεν αποκλείει την παρουσία υπερπλασίας του προστάτη και καρκίνου του προστάτη στον ασθενή και αντιστρόφως.

Στην ομάδα των φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενειών του προστάτη αδένα υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί παράγοντες που βελτιώνουν την κατάσταση των προστάτων ιστών και τη γενική κατάσταση του σώματος του ασθενούς. Ποια φάρμακα βοηθούν τον άνδρα να ανακουφίσει τα συμπτώματα της υπερανάπτυξης των ιστών και της σχετικής δυσφορίας και ποια είναι η επίδρασή τους;

Ανατομία

Ο προστάτης αδένας αποτελείται από δύο λοβούς, δεξιά και αριστερά, που συνδέονται μεταξύ τους με έναν κόμβο που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη. Η πλάτη του είναι ακριβώς δίπλα στο ορθό, οπότε η εξέταση του προστάτη γίνεται μέσω του ορθού (αυτή είναι η λεγόμενη ψηφιακή ορθική εξέταση).

Μέρος της αρσενικής ουρήθρας περνά μέσω του προστάτη, οπότε όταν αυτό το όργανο διογκώνεται ή φλεγμονή, ο άνθρωπος αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ούρων. Οι καλοήθεις όγκοι του προστάτη είναι το πιο κοινό πρόβλημα στα ούρα.

Πώς αισθάνεστε έναν διευρυμένο προστάτη; Αρχικά, ο άντρας αρχίζει να πηγαίνει στην τουαλέτα πολύ πιο συχνά, αντιμετωπίζοντας έντονη πίεση, όπως και με μια υπερχείλιση της ουροδόχου κύστης. Με συχνές νυχτερινές παρορμήσεις, αυτό ονομάζεται νυκτουρία.

Ένα άλλο σήμα είναι ο πόνος κατά την ούρηση, η μεγαλύτερη πίεση του πίδακα, αλλά ταυτόχρονα, η έναρξη του ταξιδιού στην τουαλέτα παρατείνεται στο χρόνο. Μερικές φορές στάζει ούρα από την ουρήθρα μετά την εκκένωση, και σε προχωρημένες περιπτώσεις, με έντονη διόγκωση του προστάτη, μπορεί να εμφανιστεί κατακράτηση ούρων.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία του προστάτη

φάρμακα για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται μόνο από επαγγελματία υγείας και, σε αντίθεση με τα συμπληρώματα διατροφής, κατηγοριοποιούνται ως φάρμακα και όχι ως τρόφιμα. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί προσεκτικά τις οδηγίες.

Εδώ είναι μια λίστα φαρμάκων που πρέπει να συλλογιστείτε:

  • Φιναστερίδη.Η δράση αυτής της ουσίας είναι η μείωση του επιπέδου της 5-άλφα-διυδροτεστοστερόνης στον ορό, στα ούρα και στον προστάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μια φυσική μείωση του μεγέθους του προστάτη και μια αύξηση του μέγιστου ρυθμού ροής των ούρων, μείωση του κινδύνου οξείας κατακράτησης και σχετικών υποτροπών.
  • Afluzosin.Αυτή η ουσία βελτιώνει τη διαδικασία εκκένωσης της ουροδόχου κύστης χαλαρώνοντας τον τόνο της ουρήθρας. Το μυϊκό τοίχωμα χαλαρώνει, τα ούρα ρέουν ελεύθερα, απελευθερώνοντας την ουροδόχο κύστη χωρίς να αντιμετωπίσουν αντίσταση.
  • Dutasteride.Είναι ένας αναστολέας της τεστοστερόνης 5 άλφα αναγωγάση, ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε 5 άλφα διϋδροτεστοστερόνη. Αυτή η ουσία μειώνει γρήγορα και αποτελεσματικά την παραγωγή ουσιών που συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό του προστάτη. Έτσι, τα συμπτώματα του προβλήματος εξαφανίζονται.
  • Σιλοδοσίνη.Ο μηχανισμός δράσης του μειώνει την ταλαιπωρία μιας πρησμένης ουροδόχου κύστης που σχετίζεται με υπερβολική συσσώρευση και απέκκριση ούρων.

OTC φάρμακα για τη θεραπεία του προστάτη

  • Εκχύλισμα φρούτων Sereno(αλλιώς ονομάζεται νάνος παλάμη ή πριόνι-φοίνικα). Τα παρασκευάσματα που περιέχουν το εκχύλισμα αυτού του φυτού είναι φυτικά προϊόντα. Καταστέλλουν τη δραστηριότητα της 5-άλφα αναγωγάσης, η οποία, με τη σειρά της, μειώνει τη σύνθεση διυδροτεστοστερόνης και έχει αντιανδρογόνο δράση, ή με άλλα λόγια, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών. Επίσης, τα εκχυλίσματα φρούτων φοινικών δρουν ως αντιφλεγμονώδη και αποσυμφορητικά φάρμακα, τα οποία βοηθούν επίσης στη μείωση του όγκου του προστάτη.
  • Αφρικανικό εκχύλισμα φλοιού δαμάσκηνου.Τα παρασκευάσματα με αυτό το πρόσθετο βοηθούν στη βελτίωση της κατάστασης με πολλούς τρόπους - η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων μειώνεται, τα μισά περισσότερα ούρα αφήνουν την ουρήθρα και ο ρυθμός ούρησης αυξάνεται. Ένα σύμπλοκο λιπιδίων-στερόλης είναι υπεύθυνο για τη φαρμακολογική δράση, το κύριο δραστικό συστατικό του οποίου είναι η β-σιτοστερόλη. Επιπλέον, το σύμπλοκο λιπιδίων-στερόλης βελτιώνει το μεταβολισμό του προστάτη ιστού καταστέλλοντας τη διέγερση του αδενικού στρώματος.
  • Έλαιο σπόρου κολοκύθας.Τα σκευάσματα κολοκύθας είναι συμπληρώματα διατροφής που υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Χρησιμοποιούνται τόσο για την πρόληψη της διεύρυνσης του προστάτη, όσο και για την πρόληψη στη μεταγενέστερη ζωή. Αυτά τα σκευάσματα περιέχουν συνήθως ψυχρής πίεσης λάδι, το οποίο είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, ειδικά ωμέγα-6. Παράλληλα, αυτά τα οξέα βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου, τη δραστικότητα, την επαγρύπνηση των ματιών, την υγεία των αρθρώσεων και πολλούς άλλους ιστούς στο σώμα.
  • Ανθίζοντας Sally.Τα παρασκευάσματα μπορούν να παραχθούν σε διάφορες μορφές - και οι δύο κάψουλες που περιέχουν φυτικό εκχύλισμα και τσάι. Το τσάι ιβάνου με μικρά άνθη έχει πραγματικά ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του προστάτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και εάν το πρόβλημα έχει ήδη συμβεί, τότε ως μέσο για την ανακούφιση της κατάστασης με πολύπλοκη θεραπεία.